Ugrás a tartalomra

Fergeteges tapsviharral ért véget a perecesi fúvószenekar anyák napi örömkoncertje

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. május 05. vasárnap 21:50
A visszatapsolásokkal együtt és szünet nélkül kétórásra sikeredett a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar egyórásra tervezett vasárnapi koncertje a Művészetek Házában. 
Mocsári László képgalériája

– Bebizonyítottuk, hogy ennek a zenekarnak van létjogosultsága – nyilatkozta lapunknak Gecse Attila, a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar elnöke a fergeteges anyák napi koncert után, amelyet a közönség vastapssal hálált meg. Gecse Attila a siker alapján úgy gondolja, hogy Miskolcon nagyon sokan szeretik a fúvósmuzsikát, amely széles társadalmi réteget képes és tudott megszólítani, hiszen szinte minden korosztály jelen volt a nézőtéren.

Az eseményen több vendégfellépő is szerepelt. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának harsonás növendékeiből összeállt egy harsona kvartett. Szólót énekelt Magyar Gréta középiskolai tanuló, a Zenita Alapítvány versenyének első helyezettje pop és musical kategóriában, és a zenekar egyik tagja is. A műsort a Ködmön Formációs Táncegyüttes színesítette. Vezényelt: Kulcsár József.

Az estet követően a zenekar két ládában gyűjtötte azon adományokat, amelyek révén az együttes kifizetheti a Művészetek Háza bérleti díját. Gecse Attila lapunknak azt mondta, hogy bár még nem számolták meg az összeget, de úgy gondolja, hogy nagy valószínűséggel összejött annyi felajánlás, amely elég lesz a költségek kiegyenlítésére.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!