Ugrás a tartalomra

Gálaműsor és tudományos konferencia az idei II. Ageing Fesztiválon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 07. kedd 10:54
És még számos sokrétű program a május 14. és 15. között Miskolcon megrendezendő II. Ageing Fesztiválon.
Fotó: Mocsári László tavalyi felvétele a rendezvényről

A miskolci Ageing Fesztivál – akárcsak tavaly – ebben az esztendőben is az idős emberek elszigeteltségének csökkentését, a korai demenciák elkerülését, a nemzedékek egymásra találását, a közös élmények megélését helyezi fókuszba.

A múlt évben I. Miskolci Szépkorúak Fesztiválját hagyományteremtő céllal rendezték meg, melynek mindhárom napja sikeresnek és népszerűnek bizonyult. Habár az önkormányzat igyekszik az időseknek minél több szabadidős és kulturális programot biztosítani, ehhez hasonló nagyságrendű rendezvényre még nem volt példa Miskolcon – emlékeztetett Borkuti László.

Az önkormányzati képviselő ebben az évben is mentorálja a háromnapos eseménysorozatot. A védnöki szerepkört Varga Andrea Klára alpolgármester vállalta magára, aki miután megnyitotta a fesztivált, mind a három napon jelen lesz.

Mint megtudtuk: május 14-én, kedden 17 órától a Művészetek Házában a Generációk Gáláján gyerekek, szülők és nagyszülők mellett városunk ismert művészei lépnek fel.

Juhász Ákos képgalériája a tavalyi divatbemutatóról

A tavalyi fesztivál nyitányaként az Ageing Divatshow kifejezetten az alkalomra összeállított, miskolci nyugdíjasokból álló manökencsapattal prezentált divatbemutatóját láthatták az egybegyűltek. Furdi Zsóka szervező – aki idén a 4-Dance Club Táncstúdió Ifjúsági Egyesülettel bonyolítja a kétnapos rendezvényt – akkor kifejtette: manapság egy nyugdíjazás előtt álló nőnek lenni mást jelent, mint húsz, de akárcsak tíz esztendővel ezelőtt is jelentett. 

A Május 15-én, szerdán a Vasgyári Közösségi Házban (Miskolc, Vasgyári út 24.) tartandó előadásokról ITT olvashatnak többet.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!