Ugrás a tartalomra

Hétvégi forgalmirendváltozásokra figyelmeztet az MVK

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 03. péntek 13:34
Szombaton útlezárások, vasárnap a régiségvásár miatt lesznek elterelések.
Villamospótlók járnak vasárnap a régiségvásár ideje alatt. Fotó: Juhász Ákos

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) pénteken közreadott tájékoztatása szerint, szombaton ideiglenesen változik a 11-es, 20-as, 28-as, 43-as és 44-es járatok útvonala. 

Május 4-én, szombaton 6 és 20 óra között a Madarász Viktor utca egy részét lezárják, ezért a Búza tér végállomásról induló 11-es, 28-as, 43-as és 44-es járatok, valamint a Repülőtér / Bosch végállomásról induló 20-as járatok terelt útvonalon, a Horváth Lajos utcán át közlekednek majd. Az útlezárás miatt csak a járatok útvonala változik, a megállóhelyeik nem.

Vasárnap a Régiségvásár miatt változik a villamosközlekedés

Május 5-én, vasárnap a Régiségvásár miatt változik a villamosközlekedés. 7 és 15 óra között a Tiszai pályaudvar és a Thököly utca között villamospótló autóbuszok közlekednek. Az első pótlóbusz a Tiszai pályaudvar végállomásról 07:10-kor, az utolsó 14:55-kor indul.

A vágányzár előtti utolsó, teljes vonalon közlekedő villamos a Tiszai pályaudvar végállomásról 06:55-kor, míg Felső-Majláth végállomásról 06:10-kor indul.

A vágányzár utáni első, teljes vonalon közlekedő villamos a Tiszai pályaudvar végállomásról 15:10-kor, míg Felső-Majláth végállomásról 14:40-kor indul.

A villamospótló autóbuszok megállóhelyei:

•             a Tiszai pályaudvar végállomáson az 1-es autóbuszjáratok indulóhelyén lehet felszállni;

•             a Selyemrét és a Szinvapark/Centrum között a villamosmegállókban áll meg;

•             a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Villanyrendőr autóbusz-megállóban áll meg (Felső-Majláth irányába a bank előtti megállóhelyen, a Tiszai pályaudvar irányába a Tapolcai elágazás irányú megállóhelyen);

•             a Városház tér villamosmegálló helyett a 11-es autóbuszjáratok Szemere-kert megállóhelyén áll meg;

•             a Malomszög utca és a Szent Anna tér között a villamosmegállókban áll meg;

•             a Thököly utca villamosmegálló helyett az ideiglenesen kialakított villamospótló-megállóban áll meg.

 
Változás a 19-es és a 30-as járatok menetrendjében

Utasaink kérésére, a csatlakozások elérése érdekében május 6-tól, hétfőtől munkanapokon (tanítási időszakban és tanszünetben is) változik néhány indulási időpont a 19-es és a 30-as járatok menetrendjében.

19-es autóbusz-viszonylat:

Munkanapokon az Újgyőri főtér végállomásról 05:45 helyett 05:40-kor, 06:05 helyett 06:00-kor, míg Komlóstető végállomásról 05:57 helyett 05:52-kor, 06:17 helyett 06:12-kor indul járat.

30-as autóbusz-viszonylat:

Munkanapokon a Tiszai pályaudvar végállomásról 22:10 helyett 22:15-kor indul 30-as járat, így a Tapolcai elágazás megállóhelyen csatlakozik a Déli Ipari Park, Joyson végállomásról 22:12-kor induló 43-as autóbuszhoz.

Vasárnap áramszünet lesz az Egyetemvárosban

Május 5-én, vasárnap az Egyetemvárosban áramszünet lesz, várhatóan reggel 8 órától kora délutánig. Az áramtalanítás ideje alatt sem a megállóhelyi digitális kijelzők, sem a jegyautomata nem fog üzemelni - közölte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!