Ugrás a tartalomra

A kosárlabda bajnokságot tizedik helyen zárta a MEAFC-Peka Bau

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 01. szerda 15:51
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc második mérkőzését is a Jászberény nyerte meg.
Fotók: MEAFC

A MEAFC-Peka Bau NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata április 30-án, kedden este Jászberényben lépett pályára a 9-14. helyért folyó rájátszás 3. fordulójának keretében. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc második mérkőzését is a Jászberény nyerte meg, így a miskolciak a 10. helyen fejezték be a bajnokságot - tájékoztatta szerkesztőségünket Szűcs István, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futballl Club (MEAFC) kommunikációs referense.

Jászberényi KSE – MEAFC-Peka Bau 96-79 (24-20, 30-24, 23-21, 19-14)

Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok

Vezette: Rózsavölgyi Alexandra, Hervay Tibor, Gombos Márk Bálint

Jászberényi KSE: Dunai (14/6), Mester (9/3), Boka-Magó (6/6), Santiago (30/6), Meleg (12/6). Csere: Oroszi (14/12), Dékány (8), Német (2), Pilinszki (1), Horváth N. Vezetőedző: Puskás Artúr. 

MEAFC-Peka Bau: Ragályi (13/3), Czirbus (19), Kozák M. (9/3), Pintér (1), Kozák B. (5/3). Csere: Gerőcs (12), Tóth B. (9), Lippai (8), Gadus B. (3/3), Sándor, Molnár, Velkey. Vezetőedző: Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid.

MEAFC Peka Bau

A bajnokságon nyújtott teljesítményt mindkét vezetőedző összességében pozitívan értékelte: 

"Gratulálok a MEAFC-nak a csont nélküli bennmaradáshoz, újoncként! Gratulálok a csapatomnak a párharc megnyeréséhez és a 9. helyezéshez. Minden barokkos túlzás nélkül állíthatom, edzői pályafutásom legmegterhelőbb szezonját fejeztük be. Nagyon büszke vagyok erre a végeredményre, mindent figyelembe véve ez egy reális pozíció" - mondta Puskás Artúr a Jászberény KSE vezetőedzője. 

"Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a minket segítőknek. A Hölgy-koszorúnak a JKSE irodában, Pintér Ferinek, Borszéki Csabinak és minden játékosom pótanyukájának, Sacinak, amiért tartotta bennük a lelket a lehetetlennek tűnő időszakban! Köszönöm az új vezetésnek a lelkesedést, a törődést, az emberséget, amely rendkívül sokat jelentett a végjátékban! Köszönöm csodálatos közönségünknek, hogy jóban-rosszban buzdították szeretett csapatunkat! Végezetül szeretném megköszönni a srácoknak, hogy minden nehézség ellenére kitartottak, a legnagyobb bajban is összezártak és végig csinálták ezt a szezont! Talán nem szükséges egyebet mondanom ennek a közösségnek a karakteréről. Hálás vagyok mindannyiuknak, rengeteget tanultam tőlük, büszke vagyok, hogy az edzőjük lehetek" - fejezte ki. 

Szeretnének előrébb jutni

"Ez jobb mérkőzés volt annál, mint amiről döntött. Az egész párharcban mi csak szakaszokban tudtunk olyan keménységgel védekezni, amit elvárt volna ez a páros csata. Ugyanakkor a távoli dobásaink is rossz százalékkal értek célt. Ez a két faktor egyértelműen a jászberényiek felé billentette a mérleget, mert ezt ők jobban csinálták" - foglalta össze Váczi Péter, a MEAFC-Peka Bau vezetőedzője.

"Igazából kettős célunk volt a bajnoki rajt előtt. Az elsődleges az volt, hogy ne kelljen a play outban játszanunk, de lehetőség szerint szerettünk volna az első nyolcba kerülni. Azzal, hogy az első tízbe kerültünk, március közepe óta nem kellett izgulnunk. Azt hiszem, hogy amire ez a csapat szerződött, azt teljesítette. Jó eredmény ez, s ráadásul még van egy MEFOB döntő és valószínűleg egy B33-as döntő az egyetemi bajnokságokban. Összességében ez egy jó kis év volt. A következő szezonban szeretnénk majd előrébb lépni, bejutni a playoffba" - osztotta meg. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!