Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 05. 03.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 03. péntek 07:27
Kora nyárias idő, felhőkkel, hidegfronttal és a déli órákban magas ultraibolya sugárzással.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Pénteken erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok. Északkeleten marad szárazabb az idő, míg a Dunántúlon jelentős mennyiség eshet. Többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 15 és 27 fok között alakulnak a maximumok, az ország északkeleti harmadában mérhetjük a magasabb értékeket - írja az idokep.hu. 

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfronti hatás érvényesül, fejfájás, keringési panaszok, szívproblémák, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét egyaránt jelentkezhet. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, így ők zivatarok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben. A napos tájakon gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, mivel az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban erős lesz! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken ismét az északkeleti tájak kivételével számíthatunk sokfelé esőre, záporra, zivatarra felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Emiatt többfelé találkozhatunk vizes, csúszós utakkal, helyenként vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést. A záporokban, zivatarokban hirtelen, jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, a viharos széllökések pedig nagy mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását, emellett sokfelé élénk lesz a szél.

Növekvő pollenterhelés

A melegebb, szárazabb idő hatására a pollenterhelés erősödött, viszont a hét második felében a várható záporok, zivatarok hatására valamelyest csökkenni fog. A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan már a közepes-magas tartományban alakulhat, és fokozatosan emelkedik. Alacsony koncentrációban jelen van a levegőben a csalánfélék, a lórom, az útifű és az ernyősvirágzatúak pollenje is.

A fák közül a tölgy és a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően közepes, az eperfaféléké, a kőrisé pedig az alacsony-közepes tartományban alakulhat. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Levegőminőség

Az egész városban jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint.

Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala alapján):

Ezekben az utcákban kátyúmentesítenek:

Laborfalvi Róza u.
Vologda u. belső
Kis-Hunyad u.
Aulich Lajos u.
Perczel Mór u.
Lónyai Menyhért u.
Fürdő u.
Harmadik u.
Andrássy Gyula u.
Sas u.
Ibolya u.
Őz u.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Ács u. 7
Bartók B.u.5
Bartók Béla u. 39
Bollóalja u.83
Bodza u. eleje
Bükkszentlászló Fő út 9
Csendes u. 26
Csermőkei út 16
Előhegy u. 68
Egressy G. u. 25
Ernye bán u. 19
Erdő sor 5.
Erdő sor 17
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Gárdonyi G. u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Középszer u. 50
Liszt Ferenc  u. 26
Mikes K. u. 24
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Szrogh S. u. 57
Zsolcai sor 162.

Horoszkóp

Kos
Lehet, hogy egy nehéz döntést kell ma meghoznod, de ha elhatározod magadat, megszabadulsz egy tehertől, és megkönnyebbülten, pihenéssel töltheted a hét hátralévő részét. Ne halogasd tovább a dolgot, főleg, ha már tudod, mit akarsz, csak még nem mered kimondani.

Bika
Még a hozzád legközelebb állók sem tudnak olvasni a gondolataidban, ezért, ha szeretnél valamit, akkor arra meg kell kérned őket. Ha csak hallgatsz, aztán pedig rosszul viseled, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan szeretted volna, az a legrosszabb, amit tehetsz.

Ikrek
Jó a humorod, és a környezeted szereti is a vicceidet, de most egy kicsit túllősz a célon, és akaratod ellenére megsérthetsz valakit, ráadásul talán ezt nem is veszed észre. Figyeld a reakciókat, és ha úgy látod, hogy valakinél túl messzire mentél, ne habozz bocsánatot kérni.

Rák
Más szelek fújnak, mint korábban, és az új fejlemények új megoldásokat követelnek meg. Az újdonságok általában megijesztenek, de ne kezeld tragikusabban a helyzetet, mint amilyen valójában. Ha higgadt maradsz, és nem félsz új dolgokat kipróbálni, gyorsan megszokod a változást.

Oroszlán
Könnyelmű ígéretet tettél valakinek, és most nehezedre esik megtartani a szavadat, azt azonban nem szeretnéd, hogy valaki csalódjon benned, így megteszel minden tőled telhetőt, hogy eleget tegyél az elvárásainak. Most már nincs visszaút, legközelebb majd jobban meggondolod, mire mondasz igent.

Szűz
Nagy felelősség nyomja a válladat, amit azonban te magad vállaltál el, mert úgy érzed, a dolog annyira fontos neked, hogy senki másra nem mernéd nyugodt szívvel bízni. Természetes, hogy vannak nehezebb napok, de mivel számodra igazán fontos dologról van szó, mindig találsz majd módot arra, hogy megoldd a problémákat.

Mérleg
A jövődön tűnődsz, és aggodalmaidat a pároddal is megosztod, aki viszont bármennyire is szeretne, nem tud semmi megnyugtatót mondani. A legjobb, amit tehetsz, ha a jelenre fókuszálsz, és a jövőnek csak azon részleteivel foglalkozol, amelyekre van valamiféle hatásod. Ha igazán szeretitek egymást, mindig találtok majd megoldást is.

Skorpió
Miközben egyenesen haladsz a célod felé, időnként ne felejts el hátra is nézni, mert lehet, hogy valaki mögötted haladva megirigyli a sikereidet, és azt forralja, hogyan keseríthetné meg az életedet. Vigyázz, mert az illető talán attól sem riad vissza, hogy ha a munkádban nem talál fogást, akkor a magánéletedbe kössön bele.

Nyilas
Nagy terveket szövögetsz, az álmodozásból azonban nem lehet megélni, ezért itt az ideje, hogy tegyél is valamit a tervek megvalósításáért. Bármennyire nehéz is, ha igazán szeretnéd, hogy mindez sikerüljön, akkor néha áldozatot kell hoznod, és le kell mondanod neked fontos dolgokról is. A jutalom azonban nem marad majd el.

Bak
Úgy érzed, soha nem érsz a dolgaid végére, mire az egyik munkát elvégzed, három másik lesz a helyén, pedig már nagyon rád férne egy kis pihenés. Dőlj hátra egy kicsit, és ne hajtsd olyan keményen magadat, nem dől össze a világ, ha marad egy kiskanál a mosogatóban éjszakára.

Vízöntő
Izgalmas lehetőség kínálkozik a jövőddel kapcsolatban, a döntést azonban gyorsan kell meghoznod, nincs idő sokat mérlegelni. Ha igazán fontos neked ez a dolog, akkor ne habozz, úgyis találsz majd rá módot, hogy minden mást megoldj, a szeretteid pedig támogatni fognak a döntésedben.

Halak
Akarata ellenére megbánthat valaki, igaz, ennek az is az oka, hogy ma a szokásosnál érzékenyebb lehetsz. Ne vegyél mindent úgy a szívedre, és ha a másik megpróbál bocsánatot kérni, még ha azt a maga módján is teszi, ne kéresd magad sokáig. A te lelked is megkönnyebbül, ha őt feloldozod. (bien.hu)
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!