Ugrás a tartalomra

Seriffekkel erősítené a szubjektív biztonságérzetet a Fidesz

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. május 03. péntek 15:35
A közbiztonság és a miskolciak szubjektív biztonságérzete volt a témája a Fidesz miskolci szervezetének pénteki sajtótájékoztatóján.
Fotó: Kujan István

Nagy Ákos, a kormánypárt miskolci frakciójának vezetője a Szent István téren arról beszélt, hogy meglátásuk szerint évről évre romlik a város közbiztonsága. Felelevenítette, hogy az előző városvezetés idején még volt seriff-rendszer, voltak képzett kutyás járőrök és lovas mezőőrség, amelyek a miskolciak biztonságérzetét erősítették.

Egy már korábban is idézett európai felmérésre hivatkozva úgy vélekedett a frakcióvezető, hogy „a város több pontján sem sikerült fenntartani a rendet”.

– Újra vissza kell állítani azt a rendszert, ami volt korábban, hogy a kapualjaink, a főutcánk, amit úgy szeretünk, ne úgy nézzen ki, mint most – fogalmazott.

Ugyanakkor azt is elmondta Nagy Ákos, hogy a közbiztonsági mutatók „egyre javulnak”, ez derült ki a rendőrségi és a rendészeti beszámolóból is a legutóbbi közgyűlésen.

Hozzátette még, hogy visszaállítanák a seriff-rendszert, a kutyás és lovas mezőőröket, valamint a közbiztonságilag leginkább érintett közösségi közlekedési eszközökön úgynevezett járat-seriffeket foglalkoztatnának, hogy például megmutassák: a szotyizás a villamoson, a buszon „bizony nem evidencia”.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!