Ugrás a tartalomra

Új szakmai modellel lépnek fel 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. május 03. péntek 14:38
Szervezeti átalakítást hajtanak végre a Miskolci Sportiskola úszó-szakosztályában. 

Csütörtök délután ismertette a Miskolci Sportiskola az úszó-szakosztályában végrehajtott módosításait. A személyi cserék jelentette átalakítástól a hatékonyabb feladatmegosztást és a javuló működtetést várják. A Kemény Dénes Városi Sportuszoda VIP-termében tartott sajtótájékoztatón megtudtuk: a szakosztályvezető munkáját egy utánpótlás koordinátor és egy versenyigazgató segíti a továbbiakban.

Fotók: Juhász Ákos

A Miskolci Sportiskola ügyvezetője elmondta: az intézmény legnagyobb létszámú szakosztályáról lévén szó prioritásként kezelik, hogy az eredményes versenyeztetés mellett nagy létszámú tömegbázist építsenek ki. Éppen ezért – tette hozzá Illyés Miklós – az intézmény úszó-szakosztályát érintő új szakmai modell megteremtése lehetőséget biztosít arra is, hogy a világjárvány előtt eltervezett, az úszás elsajátítását az alapoktól biztosító képzésüket is elindítsák.

Hölcz Péter versenyigazgató elmondta: a versenyszervezés mára egy egész embert kíván, hiszen célunk, hogy Miskolcon még inkább színvonalasabb úszó viadalok kerüljenek megrendezésre– ezért is van annak komoly jelentősége, hogy az egyes vezetői teendőket sikerült szétszálazniuk és elhatárolniuk egymástól.

Az intézmény berkein belül két évtizedes szakmai múltat felhalmozó utánpótlás koordinátor, Simon Györgyi a változtatástól azt várja, hogy az Úszó Nemzet Programból kikerülő tehetséges csemeték a Híd-programon keresztül pár éven belül a szakosztály büszkeségei válnak.

Sajgó László újdonsült szakosztályvezető az eseményen végezetül kiemelte: a létesítmény kapacitását és infrastruktúráját, illetve a szakszemélyzet felkészültségét figyelembe véve minden adott ahhoz, hogy a sportág az eddigieknél is nagyobb népszerűségre tegyen szert Miskolcon és környékén. Céljuk az, hogy szélesebb bázisra támaszkodva sikeresen tudják kiválasztani és támogatni a tehetséges fiatalokat.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!