Ugrás a tartalomra

Újabb elektromos és hidrogénbuszokat tervez vásárolni az MVK

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 06. hétfő 17:57
Veres Pál polgármester fontos közlekedési fejlesztéseket jelentett be a Facebook-oldalán: bővülhet az MVK-flotta.

A Zöld Busz Projektben idén újra megnyílnak pályázatok, és az ezeken elérhető forrásokból négy csuklós, kilenc szóló elektromos, és egy hidrogén meghajtású buszt tervez beszerezni az MVK – írta ki posztjában Veres Pál polgármester.

A városvezető hozzátette, hogy ezzel összesen 14 új, kibocsátásmentesen üzemeltethető busszal bővül a cég flottája a közeljövőben, 2030-ig pedig évről évre, 8-20 közötti bővítéssel már többségében elektromos buszok közlekedhetnek Miskolcon.

De már 2025-től is egy viszonylag fiatal, 145-147 járműből álló flottával szolgálhatja majd az utazóközönséget az MVK Zrt., amelyben évről évre nő a kibocsátásmentes járművek aránya.

– Hogy ez miért fontos, azt a nemrégiben beszerzett tíz elektromos szóló busszal az elmúlt 1,5 évben szerzett rendkívül pozitív tapasztalatok is bizonyítják: kedvezőbb üzemeltetési költségek, magas megbízhatóság, zéró emissziós kibocsájtás, környezetkímélő korszerű járművek, élhetőbb város, karbonsemleges közösségi közlekedés – sorolta a városvezető.

Hozzátette: az sem elhanyagolható, hogy a már meglévő tíz elektromos busszal 2022 és 2024 között csak az üzemanyagköltségen 150 millió forintot, teljes önköltségben pedig 369 millió forintot takarít meg az MVK és ezáltal a város.

A teljes poszt itt olvasható:

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!