Ugrás a tartalomra

Egy felejthető szezonban is megvan a harmadik hely

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 28. szombat 15:41
A harmadik helyen zárta a hazai amerikaifutball-bajnokság Divízió I-es osztályának küzdelmeit a Miskolc Steelers. Hektikus éven vannak túl az Acélosok a világjárvány miatt, a jövő pedig ködbe vész az egyesület számára.
A küzdéssel és az akarással nem volt gond az elődöntőben sem

Átalakított bajnokság, elmaradt, utolsó pillanatban visszamondott mérkőzések, de ha úgy nézzük, örömre ad okot, hogy végül dobogón végzett a Steelers. A miskolci amerikaifoci-csapat megnyerte a Keleti csoportot, igaz, ehhez a Budapest Wolves visszalépése is kellett. Jöhetett tehát a november közepi rájátszás, ahol a szombathelyi NBA Crushers volt az ellenfél. A tét a döntőbe jutás volt. Az Acélosok egy pontgazdag találkozón szenvedtek 34-30-as vereséget, semleges pályán.

– Nehezítette a helyzetünket, hogy még a mérkőzés előtti napon is elveszítettünk játékosokat a fertőzésveszély miatt. Kevesebb mint kéttucat bevethető emberrel utaztunk el a találkozóra, míg az ellenfelünk 45 fős kerettel érkezett Diósdra – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Aggod Péter szakosztályvezető. – Ez a hátrányunk sajnos kijött a mérkőzésen. Alapvetően jobb csapat a miénk, de most mind védekezésben, mind támadásban pályán kellett lennie a keret nagy részének, így a végére egyszerűen „kidurrantunk”. A támadásban elkövetett hibáinkat pedig kihasználta a Crushers, így sikerült fordítaniuk a zárónegyedben.

Ameddig csak erejük engedte, küzdöttek tehát a miskolciak, a szakvezetés is elégedett volt a hozzáállással az egész idényben. (A döntőt egyébként november 28-án, szombaton rendezik, a szombathelyiek ellenfele a Győr Sharks lesz – a szerző.) – A koronavírus-járvány azonban rányomta a bélyegét az egész 2020-as évre – összegzett Aggod Péter. – A küzdéssel és az akarással teljesen elégedettek vagyunk, de a járvány miatt sok játékost veszítettünk, de más téren is problémák merültek fel: több szponzorunk is visszalépett, és nehéz volt állandóan alkalmazkodni a változó körülményekhez. De összességében azért örömre ad okot, hogy bekerültünk a magyar bajnokság legjobb négy csapata közé, sőt felállhattunk a képzeletbeli dobogó harmadik fokára is. Ez azért nem olyan rossz eredmény.

A jövőt illetően azonban bizonytalanságának adott hangot a szakosztályvezető. – Jelenleg minden érintett csak sok-sok kérdőjelet lát a járvány miatt. Nem tudjuk még például, hogy (az idén a tavaszi karantén miatt elmaradt) HFL elindul-e jövőre, és a járvány végét sem látjuk. Amíg utóbbit nem jelentik be egyértelműen, addig nem tudok biztosat mondani a folytatásról. Talán a Divízió II szóba jöhet, illetve azt mondom, hogy 2021-ben az utánpótlást kellene megerősítenünk. A szintén miskolci Renegadesszel történt fúzió jól sikerült, ez bizakodásra ad okot, szeretnénk tárgyalni a folytatásról. Én egyébként úgy látom, hogy őszre rendeződhet megnyugtatóan a járványhelyzet. Mindenképpen szeretnénk folytatni, és reméljük, hogy a körülmények – szponzorok, pályafoglalás – is úgy alakulnak, hogy a Steelers is elindulhat valamelyik hazai bajnokságban. Még egyszer mondom azonban, ez nagyban függ attól, hogyan alakul a járványhelyzet, hogy mikor lesz vége, milyen szabályokkal, korlátozásokkal rendeznek újra focimérkőzéseket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!