Ugrás a tartalomra

Hogyan tovább, Miskolc Steelers?

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. június 08. hétfő 10:07
Az anyagi gondokkal küzdő miskolci csapatnál július közepéig biztosan nem végeznek edzéseket. Hogy indulnak-e a HFL-ben a következő szezonban, az nagyban függ a támogatásoktól.

Pedig biztatóan indult az év az Acélosoknál: a járvány kitörése előtt komoly fizikai felkészítést végeztek Egri Attila erőnléti edző vezetésével. A külföldi játékosokkal és a Miskolc Renegades tagjaival kiegészülve készültek az újabb szezonra – mondta el Aggod Péter, a Miskolc Steelers szakosztályvezetője, elnökségi tagja.

A koronavírus-járvány azonban – náluk is – mindent keresztülhúzott. – Mi azonnal jeleztük a szövetség felé, hogy visszalepünk a bajnokságtól, illetve az edzéseket is beszüntettük. Nem szerettük volna, hogy bárkinek baja essen. A járvány ideje alatt a srácok otthoni erősítést végeztek.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség (HFL) korábban bejelentette: augusztus 20-ig bizonyosan nem kezdődnek meg az amerikai futball bajnokságok. Ha ez a határidő, akkor lassan újra kellene kezdeni az edzéseket, a Steelersnél azonban kivárnak.

– Nagyon óvatosak vagyunk, megvárjuk, hogy a járvány lecsengjen, illetve kifejlesszék az ellenszert. És anyagilag is megterhelte a járvány a klubot, mivel az éves költségvetésünk jó része elment arra, hogy azonnali intézkedések keretében az amerikai szakvezetőnek és külföldi játékosainknak mihamarabb haza kellett mennie családjához – tette hozzá Aggod Péter.

Elmondása szerint egyelőre nincs döntés a hogyan továbbról. Edzéseket július közepéig biztosan nem végeznek, a 2020-as HFL-ben való indulás feltétele pedig az anyagi helyzet lesz.

– Ha meglesz rá a támogatás, akkor remélhetőleg el tudunk indulni. Ha nem, akkor újratervezzük a csapatot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!