Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. 01. 21.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 21. szombat 07:32
Újabb havazás várható térségünkben, a Városgazda már pénteken megkezdte a gépi síktalanítás a miskolci utakon, szombat kora reggel pedig kézzel is takarítják a havat a járdákról utakról.

Időjárás

Túlnyomóan borult lesz az ég az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Honlapjukon azt írják, hogy délelőtt dél felől ismét nő a csapadékhajlam, a Tiszántúlon a havas esőnek, esőnek, máshol a havazásnak van nagyobb esélye, majd az esőbe váltás határa a nap során egyre nyugatabbra tolódhat. Az északi, északkeleti szél élénk, a nyugati megyékben erős, olykor viharos lesz. A csúcshőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

A levegőminőség jó, illetve megfelelő Miskolcon a pmmonitoring.hu szombat reggeli adatai szerint.

Útinform

Miskolcon és térségében pénteken délután a havasesőt havazás váltotta, azóta a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. négy szóró- és rakodógépe van szolgálatban.

A társaság először a tömegközlekedési útvonalakat tisztítja. Ezt követi a főbb gyűjtő- és mellékutak síktalanítása.

A Városgazda szakemberei folyamatos összeköttetésben vannak az MVK, a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédelem diszpécserszolgálatával, hogy az utak állapotáról még pontosabb képet kapjanak, illetve síktalanítsanak, ahol szükséges.

Szombaton hajnalban, 6 óra után kezdődik a kézi síktalanítás, a műveletben 45 fő vesz majd részt. Kiemelten figyelve a főutcára, a busz és villamosmegállókra, valamint a lillafüredi járdákra.

Az útviszonyok gyorsan változhatnak, ezért a szakemberek óvatosságra intik az autósokat.

Horoszkóp

Kos
Örülsz, hogy valaki bízik benned annyira, hogy megossza veled a gondolatait, de közben nyomaszt is az a felelősség, ami ezzel rád nehezedik. Minden sikerért kell áldozatokat is hozni.

Bika
Szabadulni szeretnél egy helyzetből, de közben nem is akarod elhagyni a jóleső biztonságot. Próbáld megtalálni az arany középutat, mert sok izgalmas, új kaland várhat még rád.

Ikrek
Örülnél, ha valaki nem kerülgetné tovább a helyzetet, hanem nyíltan megmondaná, hogy mit szeretne, és akkor te is meg tudnád mondani, hogy mit tudsz kezdeni az igényeivel. A nyílt kártyákkal minden könnyebb lenne.

Rák
Szívesen foglalkoznál valami olyasmivel, amivel eddig még nem, de a környezeted ezt most nem kifejezetten értékeli, és nem támogat a döntésedben. Egyedül kell most elég erősnek és kitartónak lenned.

Oroszlán
Nem jut annyi időd valamire, mint amennyit szeretnél rászánni, de most abból kell gazdálkodnod, ami van. Szerencsére így is sikerül majd kellő eredményt elérni, amivel később tovább dolgozhatsz.

Szűz
Nem akarod magadra haragítani a sorsot, de most mégis megkísérted egy kicsit a szerencsédet, és megpróbálod a helyükön kezelni a dolgokat, de közben valami újat, merészebbet is kipróbálni.

Mérleg
Sok minden múlik most az önbizalmadon, hiszen egy új társaságban sokak érdeklődését felkeltheted, de ehhez az kell, hogy te is higgy magadban. Ne veszítsd el az önmagadba vetett hitedet.

Skorpió
Minél többet foglalkozol egy problémával, annál nagyobb a valószínűsége, hogy belegabalyodsz a megoldásba, és az életed más területeit is megmérgezed. Ne aggódj fölöslegesen sokat valami fölött.

Nyilas
Te is megérted, hogy nem jó helyzetből indultál valamiért, de abban reménykedsz, hogy még behozhatod a lemaradásodat. Semmi sincs veszve, mindent bepótolhatsz, ha újból nekirugaszkodsz a feladatnak.

Bak
Ne hagyd, hogy az előítéleteid vezessenek. Ha van korábbi tapasztalatod, azt használhatod, de ha nem tudsz nyitni az újra, azzal csak önmagad szerencséjét akadályozod, és nem tudsz előbbre lépni.

Vízöntő
Csak egy kis lépés választ el a céltól, de az utolsó pillanatban hezitálni kezdesz. Lehet, hogy van még olyan, amit nem intéztél el, és szükséged van ennek a megoldására is, hogy lezárd az ügyet.

Halak
Ha egy probléma megoldása egyszerű lenne, bárki boldogulna vele, de nem véletlen, hogy rád vár ez a feladat. Ne ijedj meg tőle, csak egyszerűen vedd fel a kesztyűt, és ne engedd el a győzelmet.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló