Ugrás a tartalomra

Most vesztett, de az elődöntőben visszavághat a Steelers

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 19. vasárnap 11:43
Vereséggel zárta az alapszakaszt a Miskolc Steelers amerikaifutball-csapat a HFL-ben szombaton. A fehérváriaknak visszavághatnak azonban a két hét múlva esedékes elődöntőben.
Fotó: A Fehérvár Enthroners hivatalos Facebook-oldala

Fehérvárra, a bajnokságot toronymagasan vezető Enthronershez látogatott szombat délután a miskolci csapat. Komoly tétje már nem volt a mérkőzésnek, hiszen korábban eldőlt, hogy mindkét gárda ott lehet a rájátszásban - ráadásul éppen egymás ellen csapnak majd össze a két hét múlva esedékes elődöntőben.

Ennek megfelelően inkább a gyakorláson volt a hangsúly a zárómérkőzésen, ez már a csapatok összeállításán is látszott: az Acélosoknál Szatmári Dániel és Jónás Máté, a hazaiaknál Papp Péter, Horváth György, Nosza Vilmos, Rendessy Bálint hiányzott sérülés miatt vagy kapott pihenőt, illetve az első drive után Rashad Still sántikált le, és nem is tért már vissza.

A héten offense coordinatorát elvesztő Koronázók kezdték a játékot, és az első két támadás után is csak 3&outtal jött le a csapat. A Miskolc aztán Vasyl Yordan passzából tudott vezetést szerezni, amit aztán Remy Sap interceptionje végén Willem Vancompernolle egyenlített ki. A félidő legvégén Tóth Nándor kapta el akrobatikus mozdulattal Chris Merchant passzát, 14-7-es hazai vezetéssel zárult az első játékrész.

A második félidőben előbb Leitner Norman vetette észre magát egy elkapással, a drive végén Madaras Erik növelte tovább a hazai előnyt. Gáspár Barna szerzett interceptiont a harmadik negyed végén, Merchant futásai után újra Vancompernolle volt eredményes 28-7.

Az utolsó negyedben már leginkább az időt ölte futásokkal mindkét csapat, Gáspár újra interceptiont szerzett és Novakov hosszú futásaival segítette a csapatot.

Összességében mindkét csapaton látszott, hogy gyakorlásnak tekintik az összecsapást, és igyekeznek mindenkinek játéklehetőséget adni. Két hét múlva, július 2-án azonban egy egészen más ütközet lesz a csapatok között a döntőbe jutásért.

Eredmény:
Fehérvár Enthroners -Miskolc Steelers 28-7

További hírek

Olvasnivaló