2018. április 22. Csilla, Noémi
Miskolc
10°C / 21°C
Adományboltot nyitott az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség
minap.hu
|
2017. május 16. 15:52
|
frissítve: 2017. május 19. 09:49
Adományboltot nyitott az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szeretetszolgálata, a Cedek kedden Budapesten. A VIII. kerületi üzletben a rászorulók jelképes összegért, 300 forintért vásárolhatnak mások által felajánlott ruhákat, könyveket, játékokat, a befolyt összeggel pedig a szeretetszolgálat munkáját támogatják.

izr_adomany_bolt.jpeg

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntőjében bátor lépésnek nevezte az adománybolt létrehozását, hiszen, mint mondta, korábban még nem fordult elő, hogy egy helyen történjen az adományozás és az adakozás. A bolt ezzel kapcsolatot teremt az adakozók és a rászorulók között - fűzte hozzá.

Az államtitkár kitért arra: az EMIH szeretetszolgálata nem tagja a Karitatív Tanácsnak, de az elmúlt két évben sokszor segítettek közösen határon belül és túl is.

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija úgy fogalmazott: az EMIH a karitatív munkában a segítségnyújtás mellett legalább olyan fontosnak tartja a közösségépítést is. Ebben a boltban pedig közösséggé válhatnak azok, akik idehozzák feleslegessé vált tárgyaikat és azok, akik hazaviszik és tovább használják azokat.

A vezető rabbi szólt arról is, hogy a zsidóság a róla kialakult kép szerint befelé forduló, zárt közösség, ezért az utóbbi időszakban különösen fontosnak tartják, hogy nyissanak a társadalom szélesebb rétegei felé. Mint mondta, a közel két éve létrehozott szeretetszolgálatuk rendszeresen oszt meleg ételt, küld adományokat Észak-Magyarországra és Kárpátaljára, gyermekotthonokat támogat és ösztöndíjprogrammal segíti hátrányos helyzetű gyerekek továbbtanulását.

Sára Botond Attila (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület alpolgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzat és a mellettük lévő épületbe költöző szeretetszolgálat és bolt nem konkurensei, hanem segítői lehetnek egymás munkájának, hiszen az önkormányzatnak jogszabályban rögzített kötelessége segíteni az elesetteket. "Józsefváros nehéz sorsú kerület, ezért a szeretetszolgálat jó helyre költözött" - fogalmazott.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat