2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
Állami tisztviselők munkáját ismerték el
Kujan István
|
2017. augusztus 18. 16:35
|
frissítve: 2017. augusztus 22. 17:08
Pénteken elismerésben részesültek azok a munkatársak, akik kiemelkedő és példamutató feladatellátással hozzájárultak a megyei kormányhivatal minőségi és hatékony munkavégzéséhez. Az ünnepségnek a Miskolci Nemzeti Színház adott otthont.

A haza örök, s nemcsak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet s lesz” – megyénk szülöttje, Kossuth Lajos szavaival köszöntötte a résztvevőket a megyei kormánymegbízott. Demeter Ervin ünnepi beszédében úgy fogalmazott, „bizonyosan megállapítható, hogy a honfoglaló magyarok a korábban érkezettek és az itt élők közösségének megerősödéséhez szorosabb, szervezettebb együttélési forma, társadalmi rend vált szükségessé. Ezt ismerte fel és valósította meg István király.”

Kiemelte, Szent István nagysága elsősorban tetteiben nyilvánult meg; Magyarország a hit és az összetartozás ereje, valamint a tettek által született meg.

– Minden év augusztus 20-án azt a Magyarországot ünnepeljük, amely nem ajándékba kapta létét, hanem mindig meg kellett érte küzdeni. Az előttünk járó nemzedékek, amikor kellett, meg tudták védeni Szent István Magyarországát – húzta alá Demeter Ervin.

kormanyhivatal_unnepseg_170818ml_6.jpg

– Nagy királyunk tudta, hogy mindig lesznek olyan külső és belső ellenségei a nemzetnek, akik át akarják írni az ország határait, a nemzet történelmét, és más birodalmak részévé akarják tenni hazánkat. Most is vannak olyanok, akik át akarják írni Európa, a nemzetek és Magyarország történetét, mert így akarnak nyerészkedni és hatalmat szerezni. Most is vannak olyanok, akik annak örülnének, ha a magyarok is feltett kézzel hagynák, hogy idegenek szállják meg hazánkat – fogalmazott.

kormanyhivatal_unnepseg_170818ml_9.jpg

– Ha a mögöttünk hagyott évszázad küzdelmeire gondolunk, akkor láthatjuk, hogy a helytállás, a munka és az egymás iránt érzett felelősség hozza meg mindig a sikert – emelte ki a kormánymegbízott.

kormanyhivatal_unnepseg_170818ml_44.jpg

A megyei kormányhivatal életére rátérve megtudhattuk, hogy az elmúlt hét évben több mint 8 millió 254 ezer ügy érdemi intézésével tudtak foglalkozni az elmúlt években.

kormanyhivatal_unnepseg_170818ml_13.jpg

Az ünnepségen kormánymegbízotti elismeréseket adtak át, a díjazottak neveit IDE kattintva tekintheti meg.

kormanyhivatal_unnepseg_170818ml_49.jpg

Elismerést vehetett át Demeterné Bártfay Emese, Monok polgármestere és Bodnár Katalin, a település jegyzője.

kormanyhivatal_unnepseg_170818ml_48.jpg

A kreatív pályázat nyertesei:

Grafika kategória
I. helyezett – Gáborné Tátrai Tímea

Iparművészet 1. (anyagformázás) kategória
I. helyezett – Balázs Csabáné

Iparművészet 2. (népművészet) kategória
I. helyezett – Steiner Klára

Textiltervezés kategória
I. helyezett – Demjén Lászlóné

Fotográfia kategória
I. helyezett – Koleszárné Sulyok Emese
Különdíj: Nagy József Attila.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat