2017. október 24. Salamon
Miskolc
4°C / 11°C
„Arany 200 busz” - Miskolcon a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítása
minap.hu
|
2017. október 12. 16:14
|
frissítve: 2017. október 14. 08:26
Az Arany János bicentenárium kapcsán október 15. és 18. között Miskolcra érkezik az „Arany 200 busz”, amely júliustól járja az országot és a határon túli magyar lakta területeket.

arany_busz.jpg

A mozgótárlat – amelyet egy busz utasterében rendeztek be a kurátorok - az iskolai oktatást kiegészítő, utazó változata a Petőfi Irodalmi Múzeum „Önarckép álarcokban” című reprezentatív kiállításának. A látványában és tartalmában is különleges Arany-busz versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A beépített, fából készült installációk és a manuális játékok, valamint a digitális eszközök nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek. Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei. Kipróbálható a Toldi erőjáték; valamint a látogatók meghallgathatnak verseket és rappelt Arany-szövegeket is. A busz melletti pihenőben alkalom nyílik Arany-kötetek lapozgatására, kvízek kitöltésére, vagy éppen arra, hogy bárki kipróbálja erejét egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel. 

arany-busz5.jpg

Az ingyenesen látogatható tárlatot szakemberek kísérik, akik tárlatvezetéssel és foglalkozással egészítik ki az élményt. Az „Arany 200 busz” miskolci tartózkodását a Herman Ottó Múzeum koordinálja. A mozgó kiállításban bemutatott információk különböző életkorú és képzettségű embereket is képesek bevonni az élményszerzésbe, ezért szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni a mozgókiállítást.  Amellett, hogy a bejelentkezett csoportokat és az egyéni látogatókat vasárnap egész nap, és hétköznap – hétfőtől szerdáig – délutánonként a Szent István téren várjuk szeretettel, a kiállítás néhány középiskolába is ellátogat. A hivatalos megnyitóját 2017. október 16-án (hétfő) 9 órától tartjuk az Avasi Gimnázium előtti téren, ahol Kiss János alpolgármester indítja miskolci útjára a bicentenáriumi tárlatot.

Nem

Videótár

Stadionséta gimnazistáknak
02:10
Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Miskolc is bemutatkozott a Járműipari Szakkiállításon
03:15
XIII. Miskolci Nemzeti Estély
96:54
Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!