2017. december 17. Lázár, Olimpia
Miskolc
-3°C / 1°C
Átvették megbízólevelüket a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttei
minap.hu
|
2017. november 23. 15:43
|
frissítve: 2017. november 25. 08:21
Teljes létszámmal ült össze csütörtökön a Nemzeti Pedagógus Kar B.-A.-Z. megyei Területei Közgyűlése. A Borsod megyei választott országos küldöttek ezen a napon átvehették megbízólevelüket.

Az aktuális feladatokról, a további tervekről és elképzelésekről esett szó csütörtökön a Nemzeti Pedagógus Kar Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területei Közgyűlésén, melyet a Földes Ferenc Gimnáziumban tartottak. Napirendre került az is többek között, hogy a megyében hogyan tudják még szervezettebbé tenni a munkát.

pedagogus_kozgyules_171123_vcs_3.jpg

Fotók: Végh Csaba

A Nemzeti Pedagógus Kar két szinten tagozódik: területin, amelynek egyik állomása, hogy a megyei küldöttgyűlésen találkoznak, a másik pedig a szakmai. – Ezt tagozatoknak hívjuk, és fontosnak gondoljuk azt, hogy a tagozatokban való aktív részvétel megvalósuljon – tájékoztatott Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója, valamint a Nemzeti Pedagógus Kar országos elnökségi tagja.

Léteznek egészen nagy létszámú tagozatok: az óvónők például több mint hétszázan vannak országos szinten, intézményvezetők között is közel háromszázan, szakértők között csaknem négyszázan vannak már a Nemzeti Pedagógus Kar tagozatában regisztrált tagokként.

pedagogus_kozgyules_171123_vcs_6.jpg

– Azt szeretnénk, ha ez a tagozati munka még aktívabb legyen, valamint szeretnénk azt is elérni – ez az országos elnökségnek is szándéka –, hogy az országban minden intézményben legyen legalább egy olyan pedagógus, aki a Nemzeti Pedagógus Karral összekötő szerepet tölt be – mondta el érdeklődésünkre az iskolaigazgató. – Érdeklődik a Kar tevékenysége iránt, kapcsolatot tartja a különböző tagozatok (területi és szakmai), valamint az adott iskola és a pedagógusok között.

A véleményalkotás ezáltal, Veres Pál szavaival élve, rendkívül demokratikus formában, a lehető legszélesebb körben történik. A jogszabály véleményezés az ő feladataik közé tartozik, delegálhatnak tagokat országos szakmai szervezetekbe.

pedagogus_kozgyules_171123_vcs_1.jpg

A következő célkitűzés a rendszeres információáramlás megoldása a pedagógusok – akik alanyi jogon mind tagjai a tagozatnak – és a tagozat vezetése között. Veres Pál szerint meghatározó, hogy a megfelelő információ rendelkezésre álljon, és tényleg azt lehessen mondani, hogy az információ minden irányba áramlik.

Összegzésképpen a gimnázium igazgatója elmondta, szeretnék a tagság aktivitását fokozni, valamint elérni azt, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar végre betöltse azt a szerepet, amelyre szánták: legyen egy szakmai érdekképviseleti szervezet az egész magyar köznevelés fejlődése érdekében.

pedagogus_kozgyules_171123_vcs_8.jpg

A küldöttgyűlés elején megválasztott országos küldöttek is átvehették megbízólevelüket Veres Páltól.

Nem

Videótár

A vízilabdások is ajándékoztak
01:35
Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
Szeretet sütiért adomány
01:34
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
Avalon Mikulásfutás
01:50
Egy éves az Egészségfejlesztési Intézet
02:24
Élő Betlehem a Baráthegyi Majorságban
02:11
Kohászattörténeti verseny
02:11
Szeretet sütigyárban Demeter Ervin és Csöbör Katalin
01:42