2017. december 17. Lázár, Olimpia
Miskolc
-3°C / 1°C
Az egyik legtekintélyesebb amerikai televíziós újságíró műsorait is felfüggesztették szexuális zaklatás miatt
MTI
|
2017. november 21. 09:12
|
frissítve: 2017. november 22. 13:13
Az egyik legtekintélyesebb amerikai televíziós újságíró, Charlie Rose műsorait is felfüggesztették hétfőn három médiumban, mert nyolc nő szexuális zaklatással vádolta meg.

A történtek idején 21 és 37 év közötti nők a The Washington Post című lapnak arról számoltak be, hogy a most 75 éves Rose akaratuk ellenére szexuálisan közeledett hozzájuk, telefonon zaklatta őket, meztelenül jelent meg előttük, mellüket, feneküket, nemi szervüket fogdosta. Az első kitálalót az 1990-es éves elején zaklatta Rose, a legutóbb eset pedig 2011-ben történt. A nők mind Rose showműsorában dolgoztak vagy szerettek volna dolgozni.

Charlie Rose a CBS televízió reggeli műsorának és vasárnaponként jelentkező 60 minutes című magazinjának egyik vezetője, talk-showja fut a PBS közszolgálati televízióban és dolgozik a Bloomberg hírügynökség televíziójának is. A The Washington Post információi után mindhárom médiumnál felfüggesztették műsorainak gyártását és sugárzását.

charlie_rose.jpg

„Nagyon nagy zavarban vagyok” – fogalmazott a veterán újságíró hétfőn este kiadott közleményében. A zaklatások közül némelyiket elismerte. „Időnként érzéketlenül viselkedtem, s ezért vállalom a felelősséget, de nem gondolom, hogy valamennyi vád helytálló” – olvasható Rose közleményében, amelyet a The Washington Post szerkesztőségének küldött meg. A PBS televízió hétfő este közleményt adott ki, amelyben „megdöbbenésének” adott hangot, és bejelentette, hogy azonnali hatállyal beszünteti a „Charlie Rose” címet viselő beszélgetős műsor sugárzását. Hasonló értelmű nyilatkozatot tett közzé a CBS televízió is. 

Hétfőn a The New York Times is felfüggesztette tisztségéből fehér házi tudósítóját, Glenn Thrusht, akit a Vox hírportálon közölt riportban szintén szexuális zaklatással vádoltak meg.

Nem

Videótár

A vízilabdások is ajándékoztak
01:35
Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
Szeretet sütiért adomány
01:34
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
Avalon Mikulásfutás
01:50
Egy éves az Egészségfejlesztési Intézet
02:24
Élő Betlehem a Baráthegyi Majorságban
02:11
Kohászattörténeti verseny
02:11
Szeretet sütigyárban Demeter Ervin és Csöbör Katalin
01:42