2018. május 20. Bernát, Felícia
Miskolc
8°C / 20°C
Bács-Kiskunban több ezer fogyasztónál van gond az áramszolgáltatással
mti.hu
|
2017. április 19. 11:35
|
frissítve: 2017. április 22. 10:16
Bács-Kiskun megyében harminc településen 24 ezer fogyasztási helyen van probléma az áramszolgáltatással - közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szerda délelőtt. A rendőrség tájékoztatása szerint az áramkimaradás miatt „szünetel az átléptetés” a tompai közúti határátkelőhelyen.

Az OKF helyettes szóvivője elmondta: az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a helyreállításon. A katasztrófavédelemhez éjfél óta mintegy negyven riasztás érkezett. Mostanáig kidőlt fákhoz, villanyvezetékekhez riasztották őket elsősorban Bács-Kiskun megye déli részében.

A helyettes szóvivő is felhívta a figyelmet, hogy a Dunántúlon több járásra már másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt. Korábban az OKF közleményében kiemelte: megváltozott útviszonyokra is számítani kell. Az erős széllökések faágakat törhetnek le, fákat dönthetnek ki, és az elektromos hálózatban károk keletkezhetnek, így a szolgáltatásban hosszabb-rövidebb ideig tartó zavarok lehetnek - írták.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az áramszolgáltatás kimaradása miatt ideiglenesen szünetel a tompai közúti határátkelőhelyen a forgalom. Feltehetően néhány órán belül ismét zavartalan lesz az átkelés. A személyautóval közlekedőket arra kérik, hogy válasszák a bácsalmási vagy a szegedi átkelőt - írta a rendőrség.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat