2017. november 22. Cecília
Miskolc
2°C / 8°C
Barátság Maraton Miskolcon (Képgalériákkal frissítve)
minap.hu
|
2017. október 15. 10:52
|
frissítve: 2017. október 19. 12:01
Vasárnap, immár tizenhatodik alkalommal rajtolt el a Barátság Maraton mezőnye. A sportprogram a kezdetek óta a rendszeres testmozgás és az őszinte barátság népszerűsítését szolgálja. A futóverseny útvonala ezúttal is számos látványosságot ígért, a résztvevők a város legszebb pontjain futnak.

A városi futófesztivál 16 évvel ezelőtt indult, idősebb Szűcs István emlékére. Hatalmas érdeklődésnek örvend a verseny, így az idei nevezés határidejét meg is kellett hosszabbítani. Idén is vannak külföldi résztvevők: brazil, japán és szlovák versenyzők is képviseltetik magukat.

Tavaly szakadó eső várta az indulókat Miskolcon, de ez senkit nem tántorított el. Idén verőfényes napsütés, gyönyörű őszi időben rajtolt el az óriási mezőny.

A verseny célja az egészség megőrzését szolgáló rendszeres testmozgás és az egymást segítő, őszinte barátság fontosságának hirdetése. Fókuszban áll továbbá Miskolc nevezetességeinek bemutatása, illetve a megyeszékhely erősítése a hazai és a nemzetközi maratoni futóversenyek helyszínei között.

A Generali Aréna elől 4 egyéni és egy váltó félmaraton indul a nap folyamán, de futhatnak az óvodások és a diákok is. A maraton miatt a belvárosban forgalomkorlátozások vannak, emiatt mindenki megértését kérik a szervezők.

A programnak idén is rengeteg támogatója van. Városvezetők, közéleti személyek, de cégek és önkéntesek is segítik a szervezők munkáját.

A maraton miatt több busz terelve jár és forgalomkorlátozásokra is kell számítani - ezekről ITT olvashat bővebben!

Nem

Videótár

Új és korszerű külsőt kapott az Éltes Általános Iskola
02:02
Klímaadomány
01:30
Jótékonysági bál karácsonyra
02:27
Sajtos, ludas termelői nap
02:07
Kutyamérgezés
02:42
Tél a Közútnál
02:02
Pénzgyűjtés a GYEK nek
01:33
Felújították a Tündérkert Óvodát
01:48
Fekve nyomó verseny
01:43

Most

Jelenleg nincs adás!