2018. április 24. György
Miskolc
13°C / 23°C
Bedarálták a Brassót
dvtk.eu
|
2016. október 11. 21:43
|
frissítve: 2016. október 13. 11:08
A szombati mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a harmadik harmadban hengerelt a MOL Ligában a címvédő DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata. A piros-fehérek az utolsó játékrészben szó szerint bedarálták a szebb reményekkel érkező brassói csapatot, és zsinórban ötödik győzelmüknek köszönhetően átvették a vezetést a tabellán.

Hatalmas iramban indult a mérkőzés, a Macik azonnal támadásba lendültek, és már az első percben több gólszerzési lehetőség is adódott előttük. A brassói csapat szerencsével ugyan, de átvészelte a rohamokat. Ezek után kicsit visszaesett a tempó, nyugodtabb percek következtek. A két kapus az első összecsapáshoz hasonlóan ismét remek napot fogott ki, így az első harmad nem hozott gólt.

A második játékrész kicsit keményebb játékot hozott, mindkét csapat előtt adódott emberelőnyös lehetőség. A hazaiak kettős előnybe is kerültek, amit ugyan még nem sikerült kihasználni, de mielőtt a második kiállítás is letelt volna, a továbbra is remek formában játszó Tóth Adrián egy szép akció végén kilőtte a felső sarkot, megszerezve a DVTK-nak a vezetést. Ezt követően kicsit feljebb jött a brassói csapat, és néhány fegyelmezetlenség miatt a piros-fehérek is kettős emberhátrányba kerültek. Egy korongbedobást követően a vendég védők könnyelműen védekeztek, amit a lesipuskás Galanisz Nikandrosz könyörtelenül kihasznált, és 9 másodperccel a harmad vége előtt kettőre növelte az előnyt.

jegesmacik_brasso_161011ml.jpg

A gól teljesen új lendületet adott a hazaiaknak, amellyel az addig keményen védekező és szívósan játszó ellenfél már nem tudott mit kezdeni, és egészen káprázatos gólok születtek. Először Pavuk lőtt csodálatos gólt, majd Galanisz lőtt be újabb szólót. Magosi Bálint követte sortársait, és ugyan egy kis szerencsével, de ő is megszerezte a számára meccsek óta kijáró találatot. Adorján Attila ismét remekül védett, de az ötgólos előny talán túlságosan megnyugtatta, így egy rossz mozdulat következtében, nem sikerült kapott gól nélkül zárnia a találkozót, Zsók szépített. A DVTK Jegesmedvék azonban nem elégedtek meg ennyivel és tovább támadtak. Előbb Sági Martin szerzett egy okos találatot, majd Miskolczi Márk és meglőtte újabb gólját. A záró harmadban nyújtott lehengerlő játék következtében, végül nem várt fölénnyel, 7-1-re legyőzték a brassói csapatot. Folytatás pénteken, Székesfehérváron.

jegesmacik_brasso_161011ml_43.jpg

MOL Liga, eredmény:

DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Brasov 7-1 (0-0, 2-0, 5-1)
Miskolc, 956 néző. Játékvezetők: Nagy, Németh, Soós, Kormos.

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth,  Vojtkó, Gőz – Popovics, Johnston, Sakaris, Kuqali, Cianfrini – Sági, Szopos, Karda, Bernáth, Laczkó. Edző: Doug Bradley.

ASC Corona Brasov: Tőke (Béres) – McDonald, Gliga, Klempa, Filip – Mihály, Tranca, Bíró G., Imecs, Nagy Cs., - Molnár, Petres, Fodor, Bíró O., - Zsók, Péter, Balázs, Fodor. Edző: Martin Lacroix.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat