2018. április 21. Konrád
Miskolc
7°C / 21°C
Begyűjtötték a három pontot
dvtk.eu
|
2016. október 15. 22:30
|
frissítve: 2016. október 18. 10:24
Egy hónapon belül másodszor utazott Belgrádba a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata. A piros-fehérek a vártnál talán nehezebben, de végül hozták a papírformát és az utolsó tíz percben mutatott parádés játékuknak köszönhetően ismét begyűjtötték a három pontot. HK Beograd - DVTK Jegesmedvék 4-6 (1-2, 2-0, 1-4)

jegesmedvek_161015.jpeg

Másodszor is elutazott Belgrádba a DVTK Jegesmedvék csapata. Colin Joe és Peter Sakaris mellett újabb névvel bővült a hiányzók névsora, hiszen a Fehérvári Titánok ellen megsérülő Magosi Bálint el sem utazott a csapattal a szerb fővárosba. A helyére Ritó László került az első sorba Pavuk Attila és az erre a meccsre az „A” betűt is megkapó Galanisz Nikandrosz mellé.

A péntekihez képest jóval lassabb tempóban indult a mérkőzés, kevés helyzet alakult ki. Egy buta kiállítást követően (túl sok ember a jégen) és szerencsétlen hiba miatt, előnybe került a hazai csapat. Egy furán megtapadó korongot megszerzett az ellenfél támadója, és az előző belgrádi meccshez hasonlóan ismét lehetőséget kapó Kiss Bence tehetetlennek bizonyult. Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a miskolci csapat, melynek hamar meglett az eredménye: Sági Martin egyenlített, majd Andrew Johnston emberelőnyből megszerezte a vezetést.

A második harmad nehezen indult, és egy kapu előtti kavarodást kihasználva a hazai csapat gyorsan egyenlített. Ezután a Jegesmedvék ismét megpróbáltak váltani, de a mérkőzésnek ebben a szakaszában ez nem sikerült. Sőt egy nagy helyzetet követően a játékosok nem tudták, merre található a korong, legtöbben azt hihették, hogy a piros-fehér kapus alatt van a pakk, de helyette az ellenfél támadójánál volt, aki a megálló védelem mellett ismét a belgrádiakat juttatta vezetéshez.

 A záró játékrészre megpróbálta felrázni a csapatot Doug Bradley vezetőedző, folyamatosan keverte a sorokat, keresve az aznapi legjobb összeállítást. Ezek segítettek, valamint a játékosok is igazi küzdőszellemről tettek tanúbizonyosságot. Gyors egyenlítést követően (Galanisz Nikandrosz lőtt szép gólt) egy emberhátrány kivédekezése után Sági Martin gólja ismét a vezetést jelentette. A hazai csapat nem adta fel, és 8 perccel a vége előtt ismét egyenlíteni tudtak. A miskolciak azonban nem engedték ki kezükből a három pontot és Ritó László megkoronázva egész meccsen nyújtott remek teljesítményét gólt szerzett, és ismét vezetéshez juttatta a csapatot. A belgrádiak mindent megpróbáltak az újabb egyenlítés érdekében, de Tóth Adrián üres kapus góljával bebiztosította a győzelmet.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat