2017. január 17. Antal, Antónia
Miskolc
-11°C / -3°C
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
MTI
|
2017. január 11. 12:19
|
frissítve: 2017. január 12. 16:57
Magyar alapanyagok, a tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén.

verseny.jpg

Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

 Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretne előrelépni, "a dobogó pedig a legszebb álom lenne" - árulta el a Bocuse d'Or 2016-os kontinensbajnokságának győztese.

verseny_2.jpg

Szulló Szabina másodcoach hozzátette, hogy a magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek: többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítése során, az alapanyagok között pedig szerepel a tokaji bor és ecetek, a magyar erdei gombák és a dió.
 

Nem

Videótár

Madarak a Szinván
01:56
Nem lesz rabkórház - Lázár
00:49
Selyemréti strandfejlesztés
00:45
Bajban a denevérek
02:21
Közfeladatot ellátó személyek bántalmazása
02:35
Házhoz ment a Vöröskereszt
02:08
ProgramPont 2017.01.16.
03:33
A nagy hóban is épül a stadion
01:04
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!
18:00
18:20
19:00
19:20
21:00
21:20