2017. március 24. Gábor, Karina
Miskolc
6°C / 18°C
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
MTI
|
2017. január 11. 12:19
|
frissítve: 2017. január 12. 16:57
Magyar alapanyagok, a tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén.

verseny.jpg

Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

 Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretne előrelépni, "a dobogó pedig a legszebb álom lenne" - árulta el a Bocuse d'Or 2016-os kontinensbajnokságának győztese.

verseny_2.jpg

Szulló Szabina másodcoach hozzátette, hogy a magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek: többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítése során, az alapanyagok között pedig szerepel a tokaji bor és ecetek, a magyar erdei gombák és a dió.
 

Nem

Videótár

Környezetkímélő CNG-k
00:33
Minket néznek
00:52
Okos tanterem az Avason
03:05
Víz világnapi események
03:08
Jakab Péter a Jobbik jelöltje
00:32
Közlekedéstudományi Egyesület kibővített vezetőségi ülése
02:01
Jegesmedvék szurkolói a Szinva teraszon
00:41
ProgramPont 2017.03.23.
03:38
Amerikában is siker Az állampolgár
01:01

Most

Jelenleg nincs adás!