2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
A Dal 2017 – Kihirdették az első válogató résztvevőit
hirado.hu
|
2017. január 10. 11:11
|
frissítve: 2017. január 11. 11:31
Kihirdették a közmédia dalválasztó show-ja január 14-i első válogatójának tíz résztvevőjét. A Dal 2017 hat héten át tartó versenyében idén is harminc produkció küzd a végső győzelemért.

A három válogató adás – január 14., 21. és 28. – után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe – február 4. és 11. –, majd nyolcan a február 18-i döntőbe.

Az első elődöntőben Benji a Karcok, Calidora a Glory, Csondor Kata a Create, Henderson Dávid a White Shadows, a Leander Kills az Élet, a Rocktenors az Ősz, a Roma Soul a Nyitva a ház, Singh Viki a Rain, a Spoon21 a Deák, a The Wings pedig a Mint a hurrikán című számmal lép fel.

A verseny zsűrijében a Fonogram- és eMeRTon-díjas énekesnő, Zséda; Frenreisz Károly, a Metro és az LGT egykori tagja, a Skorpió vezetője; valamint a szintén Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes frontembere, Both Miklós mellé idén új szereplőként csatlakozik Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, aki 2012-ben maga is indult, és Vízió című dalával a legjobb négyig jutott A Dalban.

a_dal_zsuri.jpg

A zsűri tagjai: Both Miklós zeneszerző, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója, Zsédenyi Adrienn (Zséda) énekesnő, Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja és Molnár Ferenc Caramel énekes (b-j). MTI Fotó: Soós Lajos

Mint a produkció korábban is hangsúlyozta, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.

A produkció további díjakkal is szeretné ösztönözni az igényes és kreatív munkát, így A Dal 2017-ben is díjazzák a legjobb dalszöveget és kiosztják A Dal felfedezettje címet is. Az online Akusztik Dalverseny nyertese pedig a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen túl felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

dal_nyertesek_2017.jpg

Korábbi nyertesek

A közönség ötödik zsűritagként 2017-ben is szavazhat kedvencére vagy pontozhatja kedvencét. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül érhető el.

Szombatonként 19.30-kor a Dunán Tatár Csilla és Harsányi Levente várja a nézőket. A Dal 2017 folyamatosan frissülő weboldalán (www.mediaklikk.hu/adal) rengeteg extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról, A Dal után közvetlenül pedig a Dal Kulissza következik, ahol az előadók és a készítők számtalan érdekes és plusz tartalommal szolgálnak a produkciókról, valamint a közösségi felületeken feltett kérdésekre is válaszolnak.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat