2017. október 21. Orsolya
Miskolc
8°C / 16°C
Donald Trump a sajtót és a vizsgálóbizottságokat bírálja
MTI
|
2017. június 15. 17:52
|
frissítve: 2017. június 15. 17:52
Donald Trump amerikai elnök ismét bírálta a sajtót, mert nyilvánosságra hozta, hogy vizsgálat indulhat ellene az igazságszolgáltatás állítólagos akadályoztatásáért. Ezúttal bírálta a vizsgálatot vezető politikusokat is.

Az elnök Twitter-bejegyzésben fejezte ki elégedetlenségét, azt sugallva, hogy az igazságszolgáltatás akadályozására vonatkozó információkat a sajtó ugyan úgy kitalálta, mint azt, hogy a tavalyi választási kampány idején munkatársai összejátszottak volna orosz tisztségviselőkkel.

„Felépítették a hamis történetet az orosz összejátszásról, semmilyen bizonyítékot nem találtak, erre  most előhozzák az igazságszolgáltatás akadályozásáról szóló hamis sztorit” – fogalmazott a mikroblogban Donald Trump.

Egy másik bejegyzésben azokat támadta, akik a vizsgálatot folytatják. „Nagyon rossz és ellentmondásos emberek” – írta, bár nem pontosította, hogy kikre is gondol, a Robert Mueller vezette különleges bizottságra, vagy a 2016-os kampányt vizsgáló kongresszusi vizsgálatok résztvevőire. Donald Trump így fogalmazott: „Az amerikai politikatörténet legnagyobb boszorkányüldözésének vagyunk tanúi, amelyet néhány nagyon rossz és ellentmondásos ember vezet”.

Szerdán este a The Washington Post az internetes oldalán tette közzé, hogy a tavalyi választási kampány orosz szálait vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges bizottság kiterjesztette vizsgálatát arra is, vajon Donald Trump elnökként akadályozta-e az igazságszolgáltatást. A vizsgálat a lap által közölt információk szerint nem csak arra terjed ki, hogy Donald Trump megkérte-e a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) később elbocsátott igazgatóját, James Comeyt arra, hogy zárja le a volt nemzetbiztonsági főtanácsadó, Michael Flynn orosz kapcsolatainak ügyében a vizsgálatot. Eszerint vizsgálják azt is, hogy az elnök milyen megbeszéléseket folytatott az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI), a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetőivel.

Nem

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Tűzifahelyzet
02:52
Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!