2017. október 21. Orsolya
Miskolc
8°C / 16°C
Dupla könyvbemutatót tartottak a Miskolci Nemzeti Színházban
minap.hu
|
2015. december 12. 20:23
|
frissítve: 2015. december 16. 05:31
Szőcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas költő, valamint Orbán János Dénes József Attila-díjas és Magyarország Babérkoszorúja díjjal kitüntetett író új köteteit Farkas Wellmann Endre költő, szerkesztő mutatta be a Miskolci Nemzeti Színház nézőtéri társalgójában.
Nem

Miskolcról is faragott rímeket Szőcs Géza. Ez a vers a most megjelent kötetében még nem szerepel, de a következő kiadásban már számíthat rá a közönség. Szőcs Géza Hat-százhat című, örökgyerekeknek szóló verseskötetét mutatták be szombaton, a színházban.

A Mintha zenekar pedig két költeményét is feldolgozta. Szőcs Géza kötete tréfás rímekkel utaztat Magyarországon és a világ körül. Verseit gyerekeknek ajánlja hat éves kortól egészen százhatig.

„Olykor a legegyszerűbb kétsorosban is több filozófiát sikerül elrejtenie a költőnek, a jó költőnek, a nagy költőnek, mint másnak egy egész eposzban.” – mondta Szőcs Géza, Kossuth- és József Attila-díjas költő.

Ez pedig már utazás a Swedenborg kávéházba. Orbán János Dénes frissen megjelent regényében vannak élők, vannak holtak, de senki sem tudja, hogy ki él és ki holt. Egy biztos. Swedenborg és a kávéház.

„Ez a kávézó a mennyet és a poklot egyesíti magában. A különleges halálfilozófiája volt, hogy az ember nem veszi észre azt, hogyha meghal, és akkor erre építkezik a regény tulajdonképpen.” – mondta Orbán János Dénes, József Attila-díjas és Magyarország Babérkoszorúja díjjal kitüntetett író.

A két új kötetet Farkas Wellmann Endre költő és szerkesztő ajánlotta a nagyérdemű figyelmébe. 

Nem

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Miskolc is bemutatkozott a Járműipari Szakkiállításon
03:15
Tűzifahelyzet
02:52
Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Stadionséta gimnazistáknak
02:10

Most

Jelenleg nincs adás!