2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
DVTK-felkészülés: egy játékos elbúcsúzott, többen érkezhetnek
Kujan István
|
2017. január 04. 15:44
|
frissítve: 2017. január 06. 20:31
Egy „erőcsatárral” tárgyalnak, de érkezhet egy-egy támadó középpályás és szélső védő is a DVTK-hoz – az NB I-es csapatok közül elsőként a diósgyőriek kezdték meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Szerdán már az első távozót is bejelentették.

Kezdjük a legfrissebb átigazolási hírrel: a klub hivatalos honlapján jelentette be a szerdai sajtótájékoztatót követően közvetlenül, hogy a DVTK értékesítette Nikházi Márk játékjogát, így a középpályás visszatért az MTK-hoz. A középpályás családi okok miatt jelezte távozási szándékát, és mivel az utóbbi időben már nem tudott meghatározó szerepet betölteni a csapatnál, így nem gördítettek akadályt az eligazolása elé.

dvtk_michalovce_161007_nikhazi.jpeg

Nikházi Márk visszatér az MTK-hoz

– Itthonról hazatérek, büszke vagyok rá, hogy a DVTK történetének részese lehettem – búcsúzott Nikházi Márk. – Diósgyőrből sok szép emléket viszek magammal, két kupadöntőt játszottunk, amiből egyet meg is nyertünk, emlékezetes a hét mérkőzésen sorozatban aratott győzelmünk, amikor még gólt sem kaptunk. Köszönöm a szurkolóktól kapott szeretetet. Még el sem búcsúztam a társaktól, de már alig várom, hogy pályára lépjek az új Diósgyőri stadionban!

A játékoskeret kialakításánál mind a klub érdekeit, pénzügyi kereteit és kitűzött irányvonalait, mind a vezetőedző igényeit figyelembe vesszük – hangoztatta Benczés Miklós az első idei nyilvános edzést megelőző sajtótájékoztatón, melyen a helyi médiumok képviselői mellett országos lapok és tévécsatornák munkatársai is jelen voltak. A DVTK sportigazgatója hozzátette, Horváth Ferenccel többségében azonos véleményen vannak a kerettel kapcsolatban.

– A szerződés aláírásáig neveket nem mondok, de annyit azért elárulhatok, hogy egy „erőcsatárral” tárgyalásban állunk, de egy-egy támadó középpályással és szélső védővel is erősödhet a csapat – ismertette.

Benczés Miklós hozzátette, Elek Ákosért nem érkezett konkrét megkeresés – Bognár István körül viszont pezseg az élet: a Ferencváros mellett több más klub is érdeklődik iránta, erősítette meg a sajtóértesüléseket a sportigazgató. Elismerte ugyanakkor azt is, hogy tárgyalnak a romániai élvonalban szereplő FC Botosani játékosával, Fülöp Istvánnal – ő lehet a fent említett erőcsatár. Szintén az érkezők között lehet a ferencvárosi Busai Attila, ennek „van valóságalapja”, fogalmazott Benczés Miklós.

dvtk_felkeszules_170104_vcs_03.jpg

– Hogy milyen DVTK-t szeretnék látni tavasszal? Mindenképpen stabilizálni kell a védekezésünket, még egységesebbnek és ütőképesebbnek kell lennünk! – szögezte le Horváth Ferenc vezetőedző, hozzátéve: szeretné elérni, hogy ne csak hazai környezetben legyen veszélyes a piros-fehér csapat, hanem idegenben is győzelmi esélyekkel léphessenek pályára. S hogy ezt már akár tavasszal is láthatjuk?

„Egyre reálisabb erre az esély!” – adott okot a reménykedésre Horváth Ferenc.

dvtk_felkeszules_170104_vcs_04.jpg

Az elvárásokat illetően Benczés Miklós úgy fogalmazott: Horváth Ferencet hosszú távra szerződtették; az első célkitűzés a Diósgyőr helyzetének stabilizálása az egyre erősebb NB I-ben. Ezt követően meg kell ragadni a középmezőnyben, esetleg az élmezőny végén, és aztán lehet nemzetközi szereplést érő helyezésekért küzdeni.

– Persze mindkettőnknek vannak személyes vágyai: nagyon tudnánk örülni egy Magyar Kupa-győzelemnek – tette hozzá a sportigazgató.

A sajtótájékoztatót követően Szabó Zsolt egészségügyi vezetővel és az egészségügyi személyzet többi tagjával kiegészült szakmai stáb tartott kiselőadást. Murtaz Dausvili január 9-én csatlakozik a társakhoz, ő és az MTK-hoz távozó Nikházi Márk is igazoltan volt távol.

dvtk_felkeszules_170104_vcs_13.jpg

A szerdai programban átmozgató edzés szerepelt, csütörtökön és pénteken aztán alapos orvosi vizsgálaton esnek át a játékosok, szombaton pedig Barney Lord erőnléti edző méri fel az állapotukat. A vasárnapi pihenőt követően hétfőtől napi két edzéssel indul be a nagyüzem.

A felkészülés programja:

Január 4., szerda (DVTK Edzőközpont)
A felkészülés első napja

Január 14., szombat (Abaújszántó)
MFK Zemplín Michalovce „A” (szlovák 1. osztály, 8. helyezett) – DVTK „A”
MFK Zemplín Michalovce „B” – DVTK „B”

Január 18., szerda (DVTK Edzőközpont)
DVTK – Budaörs SC (NB II. 17. helyezett)

Január 21., szombat (Balmazújváros)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (NB II. 3. helyezett) – DVTK

Január 23., hétfő – február 1., szerda
Edzőtábor Spanyolországban
Várhatóan 3-4 felkészülési mérkőzést játszik a DVTK

Február 4., szombat (DVTK Edzőközpont)
DVTK – MŠK Rimavská Sobota (szlovák 2. osztály, Keleti-csoport 10. helyezett)

Magyar Kupa 9. forduló, 1. mérkőzés:

Február 11., szombat
14:00 Ceglédi VSE – DVTK

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Február 18.
Mezőkövesd – DVTK.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat