2017. március 26. Emánuel
Miskolc
1°C / 9°C
A DVTK támadószekciója velük erősödhet
nso.hu
|
2017. január 05. 11:07
|
frissítve: 2017. január 06. 14:34
A szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely csatára, Szarka Ákos és az NB II-es Puskás Akadémia FC középpályása, Pekár László is szóba került a DVTK-nál a lehetséges téli erősítések között – értesült a Nemzeti Sport Online.

Fülöp István, a román Botosani erdélyi születésű csatára hamarosan a Diósgyőr játékosa lehet – derül ki a monitorulbt.ro cikkéből, melyet az amigeleken.hu fedezett fel. A romániai portál információi szerint a magyar válogatottsággal is kacérkodó 26 éves támadó már az orvosira lesz hivatalos a DVTK-nál.

fulop_istvan_dvtk_botosani.jpg

Ezt Cornel Şfaiţer, a Botosani elnöke is megerősítette, ugyanakkor azt is elárulta, hogy a két csapat között még nincs egyezség.

– Engedélyt adtunk a játékosnak, hogy részt vegyen az orvosin, ami után egyértelmű ajánlatot várunk a Diósgyőrtől. Jelenleg ennyit tudok mondani az ügyről – fogalmazott.

A DAC színeiben a szlovák élvonalban az ősszel kilenc meccsen háromszor eredményes, 193 centiméter magas center, a 26 éves Szarka Ákos szerződése fél év múlva lejár Dunaszerdahelyen, így már szabadon tárgyalhat a kérőivel. A lehetséges kérők között szerepel a DVTK, a Gyirmót és a Nyíregyháza is.

szarka_akos_dvtk_fcdac.sk_.jpg

A csatárposzton Szarka Ákossal erősíthet a piros-fehér klub. Forrás: fcdac.sk

Voltak már konkrét egyeztetések is a játékossal, de a megállapodást nehezítheti, hogy Szarkának még nincs magyar állampolgársága, így jelen állás szerint csak légiósként szerződhetne Magyarországra. A magyar állampolgársághoz pedig le kellene mondania a szlovákról (a szlovákiai törvények szerint). Másrészt a hírek szerint a cseh másodosztályú Baník Ostravától is keresték már.

Szarka a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, a Diósgyőrrel már voltak egyeztetések.

pekar_laszlo_dvtk.jpg

Pekár Lászlóval pótolhatják az esetleg távozó Bognár Istvánt a diósgyőriek

A DVTK-nál azonban nem Szarka az egyetlen kiszemelt a támadósorba. A Botosaniban játszó Fülöp István ügyében közel az egyezség. A legfrissebb értesüléseink szerint a DVTK kiszemeltjei között van a Puskás Akadémia FC támadó középpályása, Pekár László is, aki akár Bognárt is pótolhatná. Más kérdés, hogy az ő megszerzése sem ígérkezik könnyűnek, hiszen élő szerződés köti az NB II-es felcsúti csapathoz, amelynek színeiben az ősszel 15 bajnokin öt gólt szerzett.

Nem

Videótár

Óraátállítás
02:29
ProgramPont 2017.03.24.
03:47
Minket néznek
00:52
Okos tanterem az Avason
03:05
Víz világnapi események
03:08
2017-es fejlesztések
03:26
A Szinva teraszon is szurkoltak a Maciknak
02:12
Bajnokok a macik
02:36
Amerikában is siker Az állampolgár
01:01

Most

Jelenleg nincs adás!