2017. november 23. Kelemen, Klementina
Miskolc
1°C / 5°C
Egy csipetnyi Provance Diósgyőrben - ingyenes koncert
minap.hu
|
2017. szeptember 14. 10:01
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 21:24
Közép-Európa legnagyobb, kivételes akusztikájú lovagtermében, a Diósgyőri várban ad koncertet a szabad zenélés európai vándora. Michel Montanaro szeptember 15-én este hat órától kápráztatja el a közönséget virtuóz játékával.

montanaro_1.jpg

Michel Montanaro zenei világa nem ismer határokat, gyökerei a provanszáli muzsikához kötik, de otthonosan mozog Kelet-Európa zenei hagyományaiban is. Szinte minden hangszeren játszik, de szólistaként is szívesen lép fel. A zenész, akinek felesége magyar, és aki maga is beszél magyarul, a legfontosabb európai világzenei előadók közé tartozik, jellegzetes bakancsában, fekete ingben és nadrágban járja a világot, nyakában az elmaradhatatlan piros sál, hátán a számára készített speciális táska, amely tele van hangszereivel.

Montanaro mondhatni vándorzenész, a világot járja, koncertről-koncertre utazik, közben más zenészekkel is zenél, különféle népek hangzásvilágát tanulmányozza. Szaxofonos volt, mielőtt megtalálta igazi világát a provance-i népzenében, ahová gyökerei is kötik. Parasztzenészként – mint hagyományos dob-furulya játékos – fordult érdeklődése a kortárs zene és a jazz felé. Előadóművészként ötvözi a mediterrán és a keleti zenéket, tradicionális és saját kompozíciókat is előad. Virtuóz játékával egymaga képes teljes koncertélményt nyújtani.

 

Nem

Videótár

Óvodafejlesztés, akadálymentesítés a Petneházy városrészben
01:16
Teremavató az Egressy Béni Zeneiskolában
01:58
Paks II - interaktív kiállítás gurult be Miskolcra
01:57
Új és korszerű külsőt kapott az Éltes Általános Iskola
02:02
Klímaadomány
01:30
Jótékonysági bál karácsonyra
02:27
Sajtos, ludas termelői nap
02:07
Felújították a Tündérkert Óvodát
01:48
Koraszülöttek Világnapja
01:59

Most

Jelenleg nincs adás!