2018. június 19. Gyárfás
Miskolc
14°C / 27°C
Éjféli csőtörés a villanyrendőrnél (Videó)
minap.hu
|
2017. május 17. 15:39
|
frissítve: 2017. május 18. 14:38
Mint arról hírt adtunk, komoly csőtörés történt éjjel Miskolc belvárosában. A térfigyelő-kamera felvételén jól látható, ahogy a nagynyomású víz pillanatok alatt áttöri az útburkolatot, és hatalmas sodrással folytassa útját a Centrum felé. Az események percről-percre.

Események óráról-órára:

00:05

Nagyjából éjfél után pár perccel megtörtént a hibabejelentés: a Villanyrendőrnél csőtörés történt.

00:55

A MIVÍZ Kft. szakemberei kizárták a hibás vezetéket, a vízfolyás megszűnt.

A diszpécserközpontok értesítése után megelőző biztonsági intézkedésként leállították a villamosforgalmat, megkezdődött a MIVÍZ Kft. részéről a hibafeltárás és az MVK részéről a villamospótlózás előkészítése, e mellett a két cég szakemberei megkezdték a villamospálya alépítmény vizsgálatát. A Rendőrség a kezdetektől segített a kordonozásban, a közlekedés irányításában.

03:00

Az MVK részéről a csőtörés miatt kialakult közlekedési helyzet megoldásán már közel 40 fő dolgozott:

a pályavasút szakszolgálattól,
a forgalomirányítástól,
az ellenőröktől, akik helyszínen tájékoztatták az utasokat (ilyenkor ez a munkájuk),
és a villamospótlózáshoz berendelt 20 járművezető.

04:20

A MIVÍZ Kft. szakemberei közölték, a Kazinczy – Szentpáli utca között, a Széchenyi páratlan oldalán nincs közműves ivóvíz-szolgáltatás, az ellátást lajtkocsiból biztosítják.

05:00

A pályaalépítmény vizsgálata után a szakhatóságok egy vágányon engedélyezték a forgalmat, így tudta az MVK Zrt. a villamosokat és ezáltal a megfelelő járatsűrűséget biztosítani a reggeli csúcsforgalom beindulása előtt.

06:30

A kora hajnaltól a teljes 1-es vonalon érvényes villamospótlózás 06:30-tól már csak a Centrum/Szinvapark – Malomszög utca megállóhely között volt érvényes, a Tiszai pályaudvar – Centrum/Szinvapark, illetve a Malomszög utca – Felső-Majláth közötti szakaszon már villamosok jártak. A 2-es villamos ekkor még nem közlekedett, ezért a Vasgyár felé az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 21, 21B, 29, 67 és 68 jelzésű autóbuszok vehették igénybe az utasok.

07:20

Beindult a villamosközlekedés Centrum/Szinvapark és a Malomszög utca között is, így a teljes pályaszakaszon villamosok közlekednek.

11:00

A feltárás az utcaszint alatt lévő sok közmű miatt nehézkes, a hiba is egy kábelakna alatt van, az ideiglenes vízellátást egy kizárási pont elhelyezésével oldja meg a MIVÍZ Kft. a Széchenyi utca páratlan oldalán, ami a hibás szakasztól a Szentpáli utcáig ismét biztosítja a szolgáltatást. A szakemberek szerint a teljes helyreállítás napokat vehet igénybe.

16:00

A MIVÍZ Kft. ideiglenesen helyreállította a vízszolgáltatást a Széchenyi utca páratlan oldalán a Szentpáli és a Kazinczy utca között. Holnap félpályás útlezárásra kell számítani a Kazinczy utca Villanyrendőr kereszteződésben a további munkavégzés miatt.

csotores_170517ml_4.jpg

Fotó: Mocsári László/ minap.hu

A teljes pályaszakaszon reggel 7:30-kor indult meg a villamosközlekedés.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat