2018. június 19. Gyárfás
Miskolc
14°C / 27°C
„Élő és lüktető” – 25 éves az eLTE Best Dance Company
Kujan István
|
2017. június 19. 14:07
|
frissítve: 2017. június 20. 14:24
Kétszer is telt ház előtt tartotta évzáró táncvizsgáját az eLTE Best Dance Company – Miskolci Dance Stúdió Sport Egyesület vasárnap a Művészetek Házában. De más miatt is ünnepelt a tánciskola: 25 évesek lettek!

– 25 év alatt rengeteg minden történik az ember életében, ami emlékezetes és maradandó – kezd az elmúlt két és fél évtized összegzésébe L. Tóth Evelin tánccsoportvezető. – Számomra rengeteget adtak az elmúlt évek, utat mutattak. Az iskolánk élő és lüktető, sok fiatalt mozgatunk meg, és ők hittel-lélekkel teszik azt, amit imádnak: táncolnak! Az eltelt idő nagyságát mutatja az is, hogy egykori tanítványok gyermekei járnak hozzánk…

Huszonöt évvel ezelőtt egy 4-5 évesekből álló gyerekcsoporttal kezdett el foglalkozni, az akkori tánctanárnője, Deresné Kónya Erzsébet tanácsára.

elte_best_dance_company_25._jubileumi_evzaro_tancgalaja_20170618_bl_009_web.jpg

– Azt mondta, ha tanítani szeretnél, akkor először velük birkózz meg, mert ha ez sikerül és nem adod fel, akkor talán van esély a folytatásra… És igaza lett! Hatalmas kihívás és felelősség volt, és én azóta is mindig újabb és újabb célokat tűzök ki magam elé – mondja L. Tóth Evelin.

A modern tánc mellett éppen 20 éve a hip-hop világával is megismerkedett, és Erika C. Dance School néven elindította a második tánciskoláját is itt, Miskolcon.

elte_best_dance_company_25._jubileumi_evzaro_tancgalaja_20170618_bl_008_web.jpg

– Mind a két stílus mellett kitartottam a mai napig, hiszen vallom és tapasztalom, hogy a modern tánc és a hip-hop is mást ad a testnek és a léleknek egyaránt – fogalmaz.

Ha valamit mégis ki kellene emelni az elmúlt évek eredményeinek bő termésében, akkor első helyre kívánkozik a tavalyi ESDU Dance Stars világbajnokság, ahonnan több első és dobogós helyezéssel tértek haza.

elte_best_dance_company_25._jubileumi_evzaro_tancgalaja_20170618_bl_011_web.jpg

– Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt néhány évben ilyen magas szintet sikerült elérnünk, és csoportjaink világ- és kontinensviadalokon képviselhetik Miskolcot és az iskolánkat – fűzi hozzá.

elte_best_dance_company_25._jubileumi_evzaro_tancgalaja_20170618_bl_012_web.jpg

A záró vizsga után sem pihennek sokat, több workshopra is várják táncosaikat és az érdeklődőket a nyáron. Miskolcra is eljön például Dana Alexa, a táncos Los Angelesből érkezik, workshopjára ITT lehet jelentkezni.

Addig is, egy rövid videó Danáról:

Nem
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat