2017. december 17. Lázár, Olimpia
Miskolc
-3°C / 1°C
ÉMÁSZ-adományok a tehetséggondozásért (Képgalériával)
minap.hu
|
2017. december 06. 11:03
|
frissítve: 2017. december 07. 16:03
Összesen hárommillió forintot adományozott kedden az ELMÜ-ÉMÁSZ hét olyan iskolának, amelyek komoly eredményeket értek el a tehetséggondozásban. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját egy autóval támogatta a cég, karácsonyi jótékonysági programsorozatának keretében.

A támogatott oktatási intézmények között szerepelnek a miskolci Szabó Lőrinc és Könyves Kálmán iskola alapítványai is, amelyek eszközvásárlásra fordítják az adományt. Az átadási ümnnepséget a Zenepalotában tartották, a színpadon a Bartók Zeneművészeti Intézet diákjai adtak műsort.

Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja elmondta, támogatási stratégiájuk alapvetően arra irányul, hogy a tehetséges gyerekeket, fiatalokat segítsék, illetve olyan intézményeknek, szervezeteknek juttassanak adományt, amelyek ezt vissza tudják jutatni gyerekeknek. Az áramszolgáltató vállalat már hét éve támogatja az óvodákat és iskolákat. Koncz László Csöbör Katalin országgyűlési képviselőnek adta át jelképesen a hárommillió forintos támogatást.

emasz_adomany_171205_ja_50.jpg

László István, Miskolci Tankerületi Központ kiemelte, amikor összeállították a támogatásra javasolt intézmények listáját, megyei lefedettségre törekedtek. Minden tankerület képviselteti magát és olyan intézményekkel, amelyek méltán lehetnek büszkék a tehetséggondozásban elért eredményeikre.

emasz_adomany_auto_okumenikus_171205_ja_2.jpg

Kedden a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet olaszliszkai csoportját is megajándékozta az ELMŰ-ÉMÁSZ, amelynek autót adományozott. Ezzel az autóval szállítják majd a szomszédos községek hátrányos helyzetű tanulóit az olaszliszkai tanodába.

 

 

 

Nem

Videótár

A vízilabdások is ajándékoztak
01:35
Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
Szeretet sütiért adomány
01:34
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
Avalon Mikulásfutás
01:50
Egy éves az Egészségfejlesztési Intézet
02:24
Élő Betlehem a Baráthegyi Majorságban
02:11
Kohászattörténeti verseny
02:11
Szeretet sütigyárban Demeter Ervin és Csöbör Katalin
01:42