2018. január 17. Antal, Antónia
Miskolc
-6°C / -2°C
Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a vádlottakat, akik akadályozták a betegellátásban a háziorvost
minap.hu
|
2018. január 04. 12:51
|
frissítve: 2018. január 05. 12:33
A Miskolci Járásbíróság az első tárgyalási napon ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik Köröm településen a háziorvosi rendelőben dolgozó, közfeladatot ellátó orvost akadályozták a betegellátásban.

A megállapított tények szerint a vádlottak rokonok, az első és a harmad rendű vádlott élettársak, a másod rendű vádlott az elsőnek édesanyja.

2016. decemberében az egyik vádlott a háziorvos sértettől gyermeke ellátását kérte. A gyermek vizsgálata során a háziorvos által tanúsított magatartás miatt a vádlott felháborodott, becsmérlő szavakat kiabált, majd megfenyegette az orvost, hogy „Hazamegy, beküldi az élettársát, aki majd szétveri a fejét”. Miután ő hazament, elmesélte élettársának a történteket. Az első terhelt – az élettárs – ekkor már édesanyjával együtt indult a háziorvosi rendelőbe, oda mindketten berontottak, miközben az orvos éppen egy beteget vizsgált. Az első rendű vádlott trágár kifejezések használata mellett bántalmazással fenyegette meg az orvost, miközben édesanyja fia mellett állt és hergelte őt. Az orvos távozásra szólította fel a terhelteket, mire az első rendű vádlott ismét megfenyegette a háziorvost azzal, hogy „hazafelé kihúzunk a kocsiból és szétverem a fejed”.

A bíróság a vádlottakat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, és becsületsértés vétsége miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, mely büntetés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülményként a vádlottak javára értékelte a beismerő vallomásukat, az eljárás során tanúsított megbánó magatartásukat, valamint azt, hogy a sértettől bocsánatot kértek. Súlyosító körülmény volt a közfeladatot ellátó személyek (például orvosok, pedagógusok, buszsofőrök) sérelmére elkövetett bűncselekmények gyakorisága.

Az ítélet jogerőre emelkedett – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Nem

Videótár

Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
Alacsony munkanélküliség
04:31
ProgramPont 2018.01.16.
03:17
Traffipax változás
00:43
Fogynak az eladó villamosok
02:51
Jól teljesített a turizmus 2017-ben
03:13
DVTK, új igazolások
01:45
Megszentelték a Szinvát
02:49
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36

Most

Jelenleg nincs adás!