2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
Ferenc pápa: Isten nevében ölni ördögi
MTI
|
2016. szeptember 14. 09:25
|
frissítve: 2016. szeptember 14. 09:25
Ördögi dolog Isten nevében ölni - mondta Ferenc pápa a júliusban a franciaországi Rouenben terrortámadásban meggyilkolt Jacques Hamel atya emlékére szerda reggel a Vatikánban bemutatott misén.

Az egyházfő elmondta: szeretné, ha ezt minden vallási felekezet kimondaná.

A vatikáni Szent Márta-házban bemutatott misén Rouenból nyolcvanfős zarándokcsoport vett részt. A nyolcvanhat éves roueni papot július 26-án, éppen mise közben ölték meg a magukat az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosainak kikiáltó észak-afrikai támadók, elvágták a torkát. A két támadót a rendőrök agyonlőtték. 

"Ma is vannak keresztények, akiket kínoznak és elvágják a torkukat, mert nem tagadják meg Krisztust. Jacques atya is az ilyen vértanúk közé tartozik" - mondta Ferenc pápa homíliájában. 

Hamel atyáról Róma püspöke elmondta: jó ember volt, szelíd és testvéri, aki a békét kereste. "Jacques Hamel mártír, és a mártírok boldogok. Imádkozzunk érte, hogy adjon számunkra békét, testvériséget és bátorságot, hogy kimondjuk az igazságot, hogy Isten nevében ölni sátáni" - szögezte le Ferenc pápa.

A Vatikán korábbi bejelentése szerint a katolikus egyházfő szeptember 24-én fogadja a szintén júliusi nizzai terrortámadás halálos áldozatainak rokonait is.
 

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat