2018. április 26. Ervin
Miskolc
12°C / 17°C
Fidesz: csúcsra jár Miskolc gazdasága!
minap.hu
|
2017. április 21. 11:16
|
frissítve: 2017. április 23. 12:42
- Csúcsra jár Miskolc gazdasága, a város gazdasági teljesítőképessége, messze az országos átlag fölött, mindent felülmúló dinamizmussal növekszik - köszönhetően a miskolciaknak – hangsúlyozta Soós Attila, a Fidesz miskolci frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt hat év teljesítménye, a város 2016-os adóbevételi adatai alapján nyugodtan kijelenthetjük: mindent felülmúló dinamikát mutat Miskolc gazdasági fejlődése. – A teljesítmény közös siker; a bevételi adatok annak köszönhetően alakulhattak így, hogy a miskolciak, az itt élők, az itt dolgozók, az ebben a városban vállalkozást folytatók, az üzemek komoly teljesítményt raktak le az asztalra – emelte ki Soós Attila.

fidesz_sajtotaj_170421ml_7.jpg

Fotó: Mocsári László

A fideszes frakcióvezető emlékeztetett, Kriza Ákos polgármester már évértékelőjében utalt rá, milyen nagy arányú és erős növekedést mutat Miskolc gazdasági teljesítménye. Az április közgyűlésen pedig konkrét adatokkal is szolgáltak arról, hogyan alakultak Miskolc bevételei a tavalyi évben.

Soós Attila leszögezte, a város adóbevételei soha nem volt olyan magasak, mint 2016-ban: összegük elérte a 13,4 milliárd forintot, ami 2010-hez képest 42 százalékos növekedést jelent.

fidesz_sajtotaj_170421ml_1.jpg

– Ez a bevétel ráadásul úgy alakult ki, hogy az adómértékek 2010 óta érdemben nem emelkedtek – húzta alá a politikus. A gazdasági teljesítőképességet jelző, helyi iparűzési-adóbevétel 2010. óta 57 százalékkal emelkedett, mintegy 6 milliárdról több mint 9 milliárd forintra.

fidesz_sajtotaj_170421ml_3.jpg

– Ez a szám messze felülmúlja az országos átlagot, évről évre 10 százalék körüli teljesítménynövekedést jelent. Mindezt úgy, hogy az iparűzési adó mértéke sem emelkedett 2010. óta. Az emelkedő bevétel a miskolciak teljesítményének, hozzáadott értékének köszönhető – emelte ki Soós Attila.

– Mindezek ismeretében kijelenethetjük: csúcsra jár Miskolc gazdasága. Messze az országos átlag fölött, mindent felülmúló dinamizmussal növekszik a város gazdasági teljesítőképessége, köszönhetően a miskolciaknak – zárta a tájékoztatóját a frakcióvezető.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat