2018. május 22. Júlia, Rita
Miskolc
9°C / 19°C
Frissen, üdén, egészségesen – Júniusi termelői nap az Erzsébet téren!
minap.hu
|
2017. június 18. 14:16
|
frissítve: 2017. június 20. 09:10
Ahogy azt már megszokhatták a miskolciak, minden hónap harmadik vasárnapján termelői napot rendeznek az Erzsébet téren, ahol kulturális programok mellett helyi termelők és kézművesek portékái között válogathatunk. A júniusi vásár díszvendége ezúttal Taktaharkány volt.

termeloi_nap_20170618_bl_018_web.jpg

Üdítő nyárköszöntő frissesség, és az egészség jegyében zajlott a miskolciak által kedvelt termelői nap június harmadik vasárnapján. Június 18-án ismét összegyűltek a termelők, kézművesek az Erzsébet téren, hogy finomságokat és szemet gyönyörködtető kézműves holmikat kínáljanak a látogatóknak.

Egészségtudatos táplálkozás, a folyadékfogyasztás fontossága, szépészet gyógynövények által, a testmozgás szerepe az egészségmegőrzésben – erre hívták fel a figyelmet a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatói. A gyerekek számára készültek krumplinyomdával, tésztaékszerekkel, olajos magvakat felismerő játékkal a játszóházban, érdekes kísérletekkel, de voltak megfogható-összerakható 3D-s makettek is, az emberi szervezetről. Gyógyitalokat és egészséges, hűsítő italokat kóstolhattunk, de lehetőség volt ingyenes fittség- és állapotfelmérésre is. A zumba, jóga és a pilates bemutató pedig már csak „hab volt a tortán”...

termeloi_nap_20170618_bl_004_web.jpg

Hogyan készülnek a szőttesek, a háncsfonatok, és mi készíthető még a háncsfonatokból? – ezt mutatta meg a Miskolci Autista Alapítvány az érdeklődőknek. A bátrak ki is próbálhatták a szövés-fonás technikáját: mini szőtteseket készíthettek, de volt a téren óriás szövőszék is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat