2017. október 21. Orsolya
Miskolc
8°C / 16°C
Három bírság és büntetőpontok – ennyit osztottak ki a rendészek a belvárosban
minap.hu
|
2016. március 03. 16:48
|
frissítve: 2016. március 05. 10:07
A Miskolci Önkormányzati Rendészet folyamatosan ellenőrzi a védett övezetbe hajtó és parkoló autósokat. A szabálytalankodók 30 ezer forintot is fizethetnek. A Fidesz-KDNP frakció behajtási engedélyek szigorítását már a márciusi közgyűlésen napirendre venné.

rendeszek_160303_vcs_02.jpg

fotó: Végh Csaba

Eligazítással kezdődött a mai ellenőrzés is. A MIÖR munkatársai a Városház tértől az Ady Endre utcáig, a Szemere és a Kazinczy utcákban ellenőrizték a védett övezetbe behajtókat és a parkoló autókat. 

"Nézzük azt, hogy az engedély megvan-e, jogosult volt-e a behajtás, nézzük azt, hogyha szolgáltató akkor a menetlevele ideszól-e, tehát munkavégzés céljából érkezett-e be. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak a munkatársaim közigazgatási eljárás kezdeményezésre van lehetőség." - mondta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyelet és rendészeti vezetője. 

Loading Video...
Nem
Belvárosi ellenőrzés, videó: Parai Roland

Legutóbb februárban a Széchenyi utcán egy sportkocsi padokat döntött ki. Csak a szerencsén múlott, hogy két gyalogosnak nem lett komolyabb baja. A Fidesz KDNP frakció ezért is szeretné, ha már a márciusi közgyűlés napirendre venné a behajtási engedélyek  szigorítását. .

"Erőteljesen csökkenteni kívánjuk a gépjárműveknek a számát, amelyek a sétáló utcában közlekedhetnek. Képviselőtársaimnak és nekem is az a határozott véleményünk, hogy a Miskolc sétálóutcája elsősorban és mindenekelőtt a gyalogosoké. " - mondta Szécsényi Marianna, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport szóvivője. 

rendeszek_160303_vcs_12.jpg

A mai ellenőrzésen három autós kapott 30 ezer forintos helyszíni bírságot és négy-négy büntetőpontot. Nekik egyáltalán  nem volt behajtási engedélyük a belvárosi, védett övezetbe. 

Nem

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc az Automotive Hungary-n
03:23
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Miskolc is bemutatkozott a Járműipari Szakkiállításon
03:15
Tűzifahelyzet
02:52
Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Stadionséta gimnazistáknak
02:10

Most

Jelenleg nincs adás!