2017. szeptember 26. Jusztina
Miskolc
9°C / 21°C
Homemade! – Egészséges leveskocka
femina.hu
|
2017. szeptember 13. 20:27
|
frissítve: 2017. szeptember 15. 15:52
Mi magunk is készíthetünk leveskockát, mindenféle ízfokozó és tartósítószer nélkül, a saját konyhánkban. A folyamat mindössze 25 percet vesz igénybe.

Gyors és egyszerű! A mindenféle adalékanyagtól mentes, intenzív ízű házi zöldségmasszától a levesek, a főzelékek és a rizses ételek még finomabbá válnak. 

Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 dl olivaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál só
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

leveskocka.jpg

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, alaposan mosd meg, csepegtesd le, majd vágd kisebb darabokra. A petrezselymet szedd le a száráról. Rakj mindent egy turmixgépbe, és dolgozd a masszát pépessé. Kézi darálóval is összeapríthatod a zöldségeket.

Keverd hozzá a sót, a borsot és az olívaolajat, ha szükséges, még kevés vizet is adhatsz hozzá. Akkor jó, ha a massza sima és krémes állagú. A zöldséges mixet kanalazd jégkockatartókba vagy kis zacskókba, és tedd a fagyasztóba, felhasználásig tartsd is ott. Amikor szükséges, csak dobd az ételbe.

Ugyanolyan arányban kell a vízhez adni, mint a bolti leveskockát: tehát 1 liter vízhez 1 leveskocka elegendő.

Nem

Videótár

Közgyűlés: IFI ház
03:13
Közgyűlés: nőttek az iparűzési adóbevételek
02:03
02:31
Miskolci Napló 2017.09.25.
27:02
MVSC pályafejlesztés
01:45
Regionális gyermekvédelmi konferencia
02:33
Pedagógusokat tüntettek ki
02:12
Szurkolók az állatkínzás ellen
01:48
CRITICAL MASS Miskolcon
01:12

Most

Jelenleg nincs adás!