2017. november 23. Kelemen, Klementina
Miskolc
1°C / 5°C
Húsvét öröme
minap.hu
|
2017. április 17. 10:28
|
frissítve: 2017. április 18. 17:55
Csaknem kétezer éve annak, hogy Jézust igazságtalan ítélettel halálra ítélték. Bár bűnt soha nem követett el, féltékeny honfitársai és a helybeli római helytartó jogtalanul keresztre juttatták, ahol Isten létére meghalt. Személyében Isten Fia tapasztalta meg a földi élet legszörnyűbb szenvedését. Tanítványainak tapasztalata szerint azonban ezzel története nem ért véget, mert harmadnapra feltámadt - húsvétkor ezt ünnepeljük. Orosz Atanáz görögkatolikus püspök köszöntője.

atanaz.jpg

A keresztények legfőbb vágya nagyböjt óta az, hogy Jézus szent feltámadását „elérjék és magasztalják”, ahogy ezt a liturgia egyik imájában hétről hétre kérték. Hetek óta készültek azonosulni az értük kereszthalált vállalt Jézussal, hogy már semmi és senki el ne válassza őket az Ő szeretetétől.

Jézus feltámadása az ébredésre emlékeztet sokakat. A tavasz, az új hajtások, virágok is az újjáéledésre utalnak ilyenkor. Ez az élet nem merül ki annyiban, hogy születünk, élünk és meghalunk, mert a feltámadt Jézus még a halottaknak is életet ajándékoz. Nem lehet a pusztulásé, az értelmetlen terroré az utolsó szó, mert a szeretetben kibontakozó energiák nem vesznek el. Érdemes a szeretet friss lendületében szólni, új áldozatokat hozni, szolgálni, örömet osztogatni, mert nincs fölösleges áldozat, ha az szeretetből fakad. A megbékélés felülmúlja a meg nem értés és gyűlölet fagyát. Mindenkinek lehetséges újrakezdeni. Még az élet utolsó stádiumában is meg lehet térni a mindenkit magához vonzó teljesebb, új élet felé. Mert ez a földi élet még nem minden, hanem csak előszobája annak a teljesebb életnek, amely húsvétkor mindenki számára megnyílik. Ahol már semmiképp sem a pusztulásé, gyűlöleté az utolsó szó, hanem Isten országa szeretetközössége vár minden jóakaratú embert. A húsvéti öröm a Jézus által megnyitott szeretetközösségre irányul, amelyben távlatot kap minden jóakaratú ember. Ennek elérése reményében kívánok mindenkinek békés húsvéti ünneplést.

 

 

Nem

Videótár

Új és korszerű külsőt kapott az Éltes Általános Iskola
02:02
Klímaadomány
01:30
Jótékonysági bál karácsonyra
02:27
Sajtos, ludas termelői nap
02:07
Óvodafejlesztés, akadálymentesítés a Petneházy városrészben
01:16
Teremavató az Egressy Béni Zeneiskolában
01:58
Paks II - interaktív kiállítás gurult be Miskolcra
01:57
Szemétprobléma Petneházyn
01:27
Fűts okosan
02:21

Most

Jelenleg nincs adás!