2018. június 20. Rafael
Miskolc
14°C / 30°C
Ismét a civileké volt a tér Miskolcon! (Képgaléria)
minap.hu
|
2017. május 14. 13:10
|
frissítve: 2017. május 17. 09:04
Szombaton, az Avasi Borangolás napján, Miskolc város ünnepéhez kapcsolódva második alkalommal rendeztek Civil napot az Erzsébet téren. Idén már több mint hetven szervezet volt jelen, akik a színpadon és saját pavilonjaikban is bemutatkozhattak.

Kiss János alpolgármester a rendezvény beharangozóján úgy fogalmazott: szó szerint és jelképesen is teret kívánnak adni Miskolc civil szervezeteinek. Megkapják egyrészt az Erzsébet teret erre a napra, másrészt egy kulturális teret, lehetőséget is kapnak a bemutatkozásra.

img_0119.jpg

A Civil napot a tavalyi évben rendezték meg először, s a program annyira sikeres volt, hogy az idei ében ismét meghirdették. A rendezvény keretében együttműködik az önkormányzat, együttműködnek a civil szervezetek, jelen van tehát az a két legfontosabb polgári érték, amit az önszerveződés és az önkormányzatiság jelent – emelte ki Kiss János.

img_0200.jpg

Elsősorban kulturális szervezetek voltak jelen, de szép számmal láthattunk olyanokat is, amelyek környezetvédelemmel, civil fejlesztéssel, ifjúságüggyel, idősekkel foglalkoznak.

civil_nap_erzsebet_ter_20170513_bl_04_web.jpg

Ebben az évben társszervezőként bekapcsolódott a programba az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület B.-A.-Z. Megyei Civil Információs Centruma is - ők segítették a civil szervezeteket a programon való megjelenésben.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat