2018. április 25. Márk
Miskolc
11°C / 23°C
Ismét megmutathatják tehetségüket a Kamarás Kupán
Budai Gábor/minap.hu
|
2017. április 21. 09:32
|
frissítve: 2017. április 22. 12:59
Két napig szórják a kosarakat a Diósgyőri Gimnáziumban. A Kamarás Kupán a legendás házaspárnak állítanak emléket, akik évtizedekig meghatározói voltak a diósgyőri sportéletnek. Ez már a 31. emléktorna, ahol a fiatal tehetségeket is keresik.

Erre a tornára a diákok mindig megkülönböztetett figyelemmel készülnek. Főleg a Diósgyőri Gimnáziumba járó kosarasok, akiknek különösen szívügyük a Kamarás Kupa. Czeczán Dalma például úgy fogalmazott: „a mi iskolánknak nagyon fontos, hogy mi nyerjünk”.

kamaraskupa4.jpg

– A fiúk és mi, lányok is ezzel a céllal teljesítünk az edzéseken, nagyon gyúrunk a tornára, meg kell védenünk ezt a címet! – fűzte hozzá.

A hazai környezet mindig sokat jelent, mondják a kosarasok, akik közül jó páran már évek óta űzik a sportágat. Eperjesi Nóra például kilenc éve kosárlabdázik. Újdonságot az jelenthet számára, hogy a gimnázium csapatával vesz részt a versenyen.

kamaraskupa3.jpg

– Nagyon jó, hogy számunkra hazai pályán rendezik meg a Kamarás Kupát, így az egész iskola szurkolhat nekünk, jó tehát hangulat – mondta.

A megye négy legjobb leány és fiú csapata vesz részt a tornán. Péter Barnabás, a Diósgyőri Gimnázium igazgató rámutatott, a verseny alkalmat ad arra, hogy a tehetségek megmutatkozzanak, sokan figyelik a mérkőzéseket.

– Bízunk abban, hogy most is elindul itt egy-egy kosárlabda iránt elkötelezett ifjú tehetség pályafutása – húzta alá.

kamaraskupa2.jpg

A 31-ik Kamarás Kupa pénteken zárul. Az eredményhirdetés késő délután lesz a Diósgyőri Gimnáziumban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat