2018. április 21. Konrád
Miskolc
7°C / 21°C
Jókor jött a győzelem - ismét a MOL Liga élén a Macik!
dvtk.eu
|
2017. január 07. 00:02
|
frissítve: 2017. január 08. 19:45
Harmadszor találkozott a MOL Liga alapszakaszában a DVTK Jegesmedvék és Dunaújvárosi Acélbikák. Az első két mérkőzéshez hasonlóan csapatunk szoros küzdelemben ugyan de le tudta győzni ellenfelét. Peter Sakaris duplázni tudott, míg Grant Toulmin és Andrew Johnston három pontot szerzett.

A kisebb sérüléssel bajlódó Gőz Balázs nélkül álltak fel a DVTK Jegesmedvék a Dunaújvárosi elleni mérkőzés kezdetén. Hatalmas iramban indult meg a találkozó, amelynek elején, sőt tulajdonképpen az egész első harmadban inkább a vendégek alakítottak ki veszélyesebb helyzeteket. Adorján Attila azonban ismét a szezon elején megszokott kiváló formában védett és több nagy bravúrt is bemutatva tartotta csapatunkat. Tíz percet kellett várni az első gólra. Másodszor kerültünk emberelőnybe, amely alatt Andrew Johnston a kapu mögül passzolt Peter Sakarishoz, aki egy higgadt cselt követően emelt Koitmaa kapujába.

jegesuj.jpeg

A második játékrészben kissé visszaesett a tempó, és a DVTK Jegesmedvék dominálták a játékot. Alig telt el két perc amikor egy Johnston-Toulmin kombináció után Jarkko Leppanen elé került a korong, aki nagy erővel és rendkívül pontosan lőtte ki a hosszú felső sarkot. Nem kellett sokat várni a harmadik hazai gólra. Újra emberelőnybe került csapatunk, amelyet ismét sikerült kihasználni. Vojtkó Mátyás távoli lövésébe Grant Toulmin szép mozdulattal szúrt bele Koitmaa tehetetlen volt. A harmad további részében csapatunk inkább az eredmény tartására törekedett, Adorján Attila pedig továbbra is fantasztikusan védett így három gólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A záró játékrész rosszul kezdődött. A vendégek két gyors góllal jelezték, hogy ez a meccs még nem dőlt el. Először Azari lőtt be egy kipattantót, majd alig 17 másodperccel később Nagy Márk kotort be egy korongot közelről, Adroján tehetetlen volt mindkét gólnál. Ennek ellenére a játék képe nem változott, továbbra is csapatunk dominált, sorra alakította ki a helyzeteket. A mindent eldöntő gólra azonban az 56-ik percig várni kellett. Toulmin harcolt meg egy a korngért a sarokban, Sakaris elé játszott aki hatalmas kapáslövéssel egy szédületes gólt szerzett. Két perccel később vált végképp biztossá győzelmünk, amikor Galanisz játszott össze Magosival, a parádés összjáték végén csapatkapitány helyettesünknek csak az üres kapuba kellett bejutattnia a korongot.

A győzelemmel ismét élre állt csapatunk a MOL Ligában, ahol az Újpest elleni idegenbeli rangadóval folytatja a küzdelmeket vasárnap este.

MOL 174

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-0, 2-0, 2-2)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat