2018. április 22. Csilla, Noémi
Miskolc
10°C / 21°C
Jön a Kocsonyafarsang díszkivilágítással – Mi már visszaszámolunk!
Kujan István
|
2017. január 09. 12:18
|
frissítve: 2017. január 10. 15:49
Már csak 38 nap, és ismét megtelik Miskolc belvárosa kirakodó vásárral, kézműves és gasztronómiai árusokkal, népművészeti vásárral, valamint koncerthelyszíneket is kialakítanak. A pontos időpont és néhány fellépő zenekar neve is ismert már!

Negyedik alkalommal rendezik meg a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangot idén, február 17-19. között. A méreteit tekintve az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválját és vásárát azzal a céllal rendezik meg ebben az évben is, hogy a megye kulturális, illetve gasztronómiai hagyományait bemutassák, ápolják.

kocsonyafarsang_160129ml_30.jpg

Finomságokból sem lesz hiány idén sem! Fotó: Mocsári László

Több mint 110 árus kínálja majd idén gasztronómiai különlegességeit, a legfontosabb szerepet természetesen a kocsonya kapja. Idén is elkészítik Magyarország legnagyobb kocsonyáját – tudta meg a minap.hu a fesztivál szervezőitől.

miskolc_oriaskocsonya_160129_ja_15.jpg

A tavalyi óriáskocsonya – idén vajon sikerül még nagyobbat készíteni? Fotó: Juhász Ákos

Elárulták azt is, hogy a rendezvény kapcsolódó programjaként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiállítást és vásárt tart, ahol kézműves, hagyományos vagy speciális élelmiszerekkel jelennek meg a NAK Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található tagjai. Továbbá idén is megrendezik az Ízkocsonya-versenyt, valamint a Forralt bor és meleg italok versenyét.

kocsonyafarsang_160129ml_7.jpg

Óriási az érdeklődés minden évben a koncertek iránt is!

A tavaszváró szabadtéri rendezvény keretében a helyi kézműves termékek bemutatkozása mellett koncerteket, gyermekprogramokat és egyéb szabadtéri kulturális attrakciókat rendeznek a borsodi megyeszékhelyen.

kocsonyafarsang_160129ml_9.jpg

A zenészek pedig meghálálják a közönség bizalmát, tavaly is kitettek magukért, és fantasztikus hangulatot varázsoltak a koncerthelyszíneken.

A rendkívül gazdag kulturális kínálatot 3 színpadnál – a Városház téren, az Erzsébet téren és a Szinva teraszon –, és számos kapcsolódó helyszínen élvezhetjük majd Miskolc közvetlen belvárosában.

kocsonyafarsang_160129ml_45.jpg

A karácsonyi fények is felgyulladnak majd a Kocsonyafarsangon

Koncertet ad többek között az Ismerős Arcok, a Piramis, Deniz, a Paddy and the Rats, az Animal Cannibals, Balázs Pali és Aradszky László.

– A program összeállítása során arra törekszünk, hogy a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki számára megfelelő színvonalú szórakozást biztosítsunk. A teljes programra vonatkozó információk január végétől a www.miskolcikocsonyafarsang.hu oldalon lesznek megtalálhatók, illetve az esemény Facebook oldalán – hívták fel a figyelmet a szervezők.

A főutca díszkivilágításáról a karácsonyi fények gondoskodnak majd, ugyanis a főutcai díszvilágítást ugyan vízkereszt után lekapcsolják, a Kocsonyafarsangra azonban újra teljes fényében pompázik majd a főutca. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat