2017. július 26. Anna, Anikó
Miskolc
11°C / 26°C
Jön a robot motorosrendőr, a Police Interceptor Drone!
onroad.hu/CNN
|
2017. január 10. 12:35
|
frissítve: 2017. január 11. 18:40
Egy kanadai feltaláló a nagyvárosok közlekedésének és közbiztonságának fokozását vezető nélküli, robot motorokkal képzeli el. Hogy mikor fognak felbukkanni a budapesti utcákon, egyelőre nehéz lenne megjósolni!

A CNN számolt be Charles Bombardier víziójáról, amely lehet szimpatikus és visszataszító is – attól függ, ki milyen jövőről álmodik. Nem egy pszichopatáról van szó egyébként, az úriember az Imaginactive nevű, nonprofit kanadai vállalatnak a tulajdonosa. A cég tevékenysége pedig nem más, mint a jövő járműveinek megálmodása. Koncepció formájában természetesen. Vagyis víziókat pattintanak ki elméjükből, és ezért nyilván jó pénzt kapnak… De ez most nem ide tartozik! Az ellenben igen, hogy miként képzelik el a jövő nagyvárosi rendfenntartását. Nos, robot rendőrökkel!

dron.jpg

Szerintük teljesen önműködő járőrök lesznek már az utcákon. Azt mondják, eleve sokkal kevesebb lesz a baleset, hiszen a közlekedésben részt vevő járművek jelentős része önmagától közlekedik majd. Az elektromos forradalom eredményeként kisebb lesz a légszennyezettség is. A rendőrség munkáját pedig két keréken guruló, motor formájú drónokkal képzelik el. Ezek az eszközök alapvetően megfigyelési feladatot látnak majd el. Éppen ezért 360 fokos látószögű kamerák lesznek rajtuk, amelyek képeit nyilván kellő fejlettségű szoftverek elemzik, de elő emberek is sasolhatják.

Maguk a robot rendőrmotorok is elektromos meghajtású, önállóan navigáló és közlekedő, egyensúlyozni képes drónok lesznek. Egy humanoid rendőr bácsi (vagy néni) egyszerre öt ilyet tud majd felügyelni. Hogy intézkedni hogyan fognak – muszáj lesz nekik, máskülönben minek van megkülönböztető jelzésük –, az még kérdéses. Az viszont nem, hogy nagyon drágák lesznek: Bombardier öt milliós bekerülési költséget prognosztizál. Dollárban persze. Hogy mikor fognak felbukkanni a budapesti utcákon, azt viszont tényleg nehéz lenne megjósolni!

Nem

Videótár

Miskolci útépítések
01:08
A középkorra készülnek a várban
01:11
Bor mellé Veréb Tamás
01:59
ProgramPont 2017.07.25.
03:31
2021-ig Torma András a Miskolci Egyetem rektora
00:51
Vaddisznók
01:38
1,6 milliárd forintból bővített a Bosch Miskolcon
03:07
Tovább bővül a rendészeti állomány
01:45
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!