2017. szeptember 20. Friderika
Miskolc
8°C / 18°C
A jövő jogászainak szolgáltak útmutatóval
Kujan István
|
2017. május 03. 18:13
|
frissítve: 2017. május 05. 15:09
A tudomány, az elmélet és a gyakorlat kéz a kézben jár – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Miskolci Egyetem és a Miskolci Törvényszék gyümölcsöző együttműködése. A két intézmény szerdára kerekasztal-beszélgetést szervezett az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatói és az itt végzett, ma már magas pozíciókban dolgozó szakemberek között.

birosag_egyetem_170503ml_7.jpg

Fotó: Mocsári László

– A most bemutatkozó előadók között bizony többen is itt, a Miskolci Egyetemen végeztek – mutatta be az előadót megtöltő hallgatóknak a közös szervezésű program szakembereit Torma András rektor. – Mindez ékesen bizonyítja, hogy milyen magas szintű képzést nyújtottunk és nyújtunk ma is az Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK) hallgatói számára.

birosag_egyetem_170503ml_22.jpg

A Miskolci Törvényszék és az itteni felsőoktatási intézmény közösen szervezte meg a szerdai, oldottabb hangulatú, interaktív kerekasztal-beszélgetést, melynek mások mellett vendége volt az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese is. Gyarmathy Judit jogi pályája alapjait maga is a Miskolci Egyetemen szerezte meg.

birosag_egyetem_170503ml_24.jpg

– Úgy gondolom, és ebben a tapasztalataim is megerősítenek, hogy az itt szerzett jogi diplomának komoly értéke van; a Miskolci Egyetemen végzett jogász hallgatók jó esélyekkel indulnak el a jogi pályán – szögezte le az elnökhelyettes, aki hangot adott azon véleményének is, hogy igenis szükség van a vidéki jogászképzésre, azoknak van létjogosultsága. Hiszen – mutatott rá Gyarmathy Judit – az egyetemek környékén élőknek fontos, hogy lakóhelyük közelében tanulhassanak, és idővel ott is helyezkedjenek el szakmájukban.

birosag_egyetem_170503ml_19.jpg

Dicsérte az ÁJK képzéseinek színvonalát a Miskolci Törvényszék elnöke is. Répássy Árpád személyes hangvételű „előadásában” saját életútjáról, az elnökségig vezető karrierjéről szólt. Több egykori tanárát, mentorát megemlítette, mint akik a Miskolci Egyetemen őt tanították és nagy hatással voltak rá.

birosag_egyetem_170503ml_11.jpg

– Legendás, csodálatos felkészültségű és nagynevű professzoroktól tanulhattam, akik megalapozták azt a szakmai hozzáállást, szemléletet, ami mind a mai napig jellemez engem. Ugyanakkor fontos az is, hogy az ember felismerje, illetve keresse magában, hogy mihez van igazán tehetsége – hívta fel a figyelmet a törvényszéki elnök.

Nem

Videótár

Vízilabda helyzetkép
02:00
Jár a megkülönböztetett figyelem a nyugdíjasoknak
01:24
Ötven éve Miskolci Galéria
02:05
Terepjáró a rendőrségnek
01:45
Diósgyőri vereség a Pakstól
01:33
Győzött a Western, a Zérus gyár és A bosszú angyala is
03:26
Mobilitási hét - eljutási verseny
03:08
ProgramPont 2017.09.20.
03:14
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!