2017. november 25. Katalin
Miskolc
3°C / 7°C
Kígyót evett a kígyó
telegraph.co.uk/minap.hu
|
2017. január 03. 12:56
|
frissítve: 2017. január 04. 10:12
Ritkán látott esemény került lencsevégre Ausztrália észak-keleti részén. A mérges barna kígyó nemes egyszerűséggel bekebelezett egy pitont.

kigyo_eszi_a_kigyot.jpg

Még az ausztrál kígyó mentők sem láttak ilyet soha. A gyilkos barna kígyó három órán keresztül tömte magába a pitont egy Brisbane-i ház oldalában.

Ausztráliában nem ritka, hogy a kenguruk mellett kígyók is betévednek a házak udvarára. A barna kígyó azonban a legveszélyesebb. A halálos kígyómarásokat leginkább ezek a fajták okozzák Ausztráliában.

Helyi legendák szerint, ha látsz egy pitont, akkor már nem kell tartanod a mérges barna kígyótól - nos úgy tűnik erre jócskán rácáfolt a mostani eset.

A többi hüllőhöz hasonlóan a barna kígyó is elsősorban békát, madarat, patkányt, egeret eszik, de a szakemberek előtt nem ismeretlen az a tény, hogy a kígyók bizony egymásra is fanyalodhatnak, főleg ha sokan vannak egy helyen, de akkor is csak a velük egyméretű, vagy kisebb példányokat fogyasztják el.

A statisztikák szerint, megnőtt a halálos barna kígyók száma Ausztráliában az utóbbi években, ami igencsak kiélezi az élelemért folytatott harcot a példányok között.

A pitont felfaló barna kígyót természetesen eltávolították a háztól miután befejezte az ebédet.

Nem

Videótár

Óvodafejlesztés, akadálymentesítés a Petneházy városrészben
01:16
Paks II - interaktív kiállítás gurult be Miskolcra
01:57
Szemétprobléma Petneházyn
01:27
Fűts okosan
02:21
Kóstolj bele az egészségedbe
01:45
Tram konferencia
02:06
Szimbózis, Vöröskereszt az adventi időszakban
01:56
Felújították a Tündérkert Óvodát
01:48
Koraszülöttek Világnapja
01:59

Most

Jelenleg nincs adás!