2017. november 23. Kelemen, Klementina
Miskolc
1°C / 5°C
Koktél sütibe zárva: Mojito-s sajttorta recept
cookta.hu
|
2017. július 13. 13:23
|
frissítve: 2017. július 14. 15:16
Lehet „virgin” vagy alkoholos változat, az íze mennyei lesz, és biztos, hogy nagy sikert fogunk vele aratni, ha elkészítjük. Nem egy ötperces recept, viszont nem is túl bonyolult, így mindenképpen érdemes kipróbálni.

A sajttorta és a pite keveredik ebben az édességben, tehát csinálnunk kell egy omlós linzertésztát és egy mascarponés krémet, szóval tényleg nem egy se perc alatt összedobható süteményről van szó, de szerencsére mindkét részét igazán könnyű elkészíteni.

A koktélok közül az egyik nagy sláger a mojito, amely nyáron talán még nagyobb népszerűségnek örvend az italozni vágyók körében. A különböző piték szintén igencsak kedveltek; a hagyományos almás és meggyes változatokat is nagyon szeretjük, most viszont az előbb említett koktél pite változatát ismerhetjük meg… vagy a pite koktél változatát? Mindenki döntse el maga, íme a recept:

mojito-cheesecake-citromos-mentas-sajttorta.jpg

Hozzávalók:
A tésztához: 

  • 20 dkg liszt 
  • 10 dkg hideg vaj 
  • 5 dkg porcukor 
  • 2 evőkanál hideg víz 
  • csipet só

A töltelékhez: 

  • 2 nagy citrom és 1 lime
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 40 dkg krémsajt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • maréknyi mentalevél
  • 1/2 dl fehér rum

Elkésztés: A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük a sóval és a porcukorral, hozzáreszeljük a hideg vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd kanalanként a hideg vizet is beledolgozzuk, míg tésztává összeáll. 20 percet a hűtőben pihentetjük.

A citromok és a lime héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk, a mentát finomra vágjuk, és mindezeket egy kis forralóba tesszük, felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

A pihentetett tésztát piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen, megszurkáljuk villával, és 170 fokos sütőben 20 percig elősütjük.

Közben a töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a krémsajtot és a rumot, simára keverjük, majd szűrőn át hozzáöntjük a mentás citromlevet, és a keményítőt is belekeverjük.

A krémet az elősütött linzertésztára öntjük, elsimítjuk, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 30 percre. A sajtos réteg ilyenkor még rezgősnek tűnhet, így a jó. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát tálalás előtt.

Mentalevelekkel, lime vagy citromszeletekkel díszítve tálalhatjuk, de a kreativitásnak semmi sem szab határt, bátran lehet kísérletezni!

Nem

Videótár

Új és korszerű külsőt kapott az Éltes Általános Iskola
02:02
Klímaadomány
01:30
Jótékonysági bál karácsonyra
02:27
Sajtos, ludas termelői nap
02:07
Óvodafejlesztés, akadálymentesítés a Petneházy városrészben
01:16
Teremavató az Egressy Béni Zeneiskolában
01:58
Paks II - interaktív kiállítás gurult be Miskolcra
01:57
Szemétprobléma Petneházyn
01:27
Fűts okosan
02:21

Most

Jelenleg nincs adás!