2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
Kubai vakáción halt meg a Kanadában élő magyar házaspár
MTI
|
2017. január 09. 19:21
|
frissítve: 2017. január 11. 09:57
A kanadai CBS írta meg január elején a tragédiát. Boda János és Boda Rózsa a férfi ötvenedik születésnapját ünnepelték.

A pár egy balesetben veszítette életét miközben Kubában vakációztak: január ötödikén az 51 éves feleség mellkasi fájdalmakra panaszkodott, mentőt hívtak, hogy a közeli kórházba szállítsa őket – írták a CBS oldalán. A férfi nem hagyta magára feleségét, vele tartott a kórházba, mikor a mentőautó egy beton elválasztónak ütközött. A balesetben mind a ketten életüket vesztették. Három gyermeket hagytak maguk után.

boda-janos-es-felesege.jpg

Boda János és felesége Forrás: GoFundMe

Egy honlapot hoztak létre a GoFundMe oldalán, ahol támogatásokat gyűjtenek többek között a holttestek hazaszállítására és a temetésre. Az összegyűlt pénzből szeretnék az árván maradt gyerekek jövőjét is segíteni.

A cikk szerint Boda János Magyarországon nőtt fel, de szülei elvesztését követően Kanadában telepedett le. Későbbi feleségével, Rózsával 20 évvel ezelőtt ismerkedett meg, aki akkor még Magyarországon élt. Házasságkötésük után Winnipegben telepedtek le.

A kubai hatóságok kanadai állampolgárnak tekintik a házaspárt

Szijjártó Péter elmondta, hogy a két személy kanadai útlevéllel érkezett Kubába, és abban nincs utalás más állampolgárság feltételezésére.

A helyzetet súlyosbítja, hogy az elhunytaknak három gyerekük van, közülük kettő kiskorú, és a rendelkezésre álló információk szerint ők Kanadában élnek. Ugyanakkor nincs információ arról, hogy a szülők kértek-e a gyermekeknek magyar állampolgárságot, ami hamarosan kiderül, és az is, hogy Magyarországnak milyen lehetősége lesz a segítség nyújtására – fűzte hozzá.

Ha a gyerekek közül bármelyik magyar állampolgár is, akkor is csak korlátozottan lehet magyar segítséget nyújtani, annyit, amennyi a kanadaiak megengednek – mondta.

Szijjártó Péter közölte: Magyarország mindkét kanadai képviseletét – a nagykövetséget és a torontói főkonzulátust – utasította, hogy azonnal vegyék fel a kapcsolatot a kanadai hatóságokkal a segítségnyújtás tisztázása érdekében.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat