2017. november 23. Kelemen, Klementina
Miskolc
1°C / 5°C
Lányok napja a Miskolci Egyetemen
M.-Kiss Judit/minap.hu
|
2017. április 27. 16:25
|
frissítve: 2017. április 28. 14:46
Egy fiús szakon ma szinte csak nők voltak. A Lányok napján több száz diáklány ismerkedett a műszaki tudományokkal. A Miskolci Egyetemen az öntészet és robotika is a program része volt.

lanyoknapja3.jpg

A középiskolások az öntészettel is megismerkedhettek, a programra most csak lányokat vártak. Az anyagtudomány mellett a robottechnológia volt a legnépszerűbb. Egy másik teremben is robotokkal ismerkedhettek a lányok. Ezen a napon a műszaki tudományok iránt érdeklődőket várták, akik ezúttal csak nők lehettek.

lanyoknapja5.jpg

– Még mindig élnek a sztereotípiák, de egyre bátrabbak a lányok, és nagyon kreatívak – mutat rá Raneczné Ambrus-Tóth Judit, a Nők a Tudományban Egyesület regionális képviselője. – Ugyanúgy megállják a helyüket, egyáltalán nincs különbség egy férfi vagy egy női mérnök között. Úgy gondolom, most már a családi háttér sem befolyásoló tényező, mert nagyon sok cégnél pozitívan állnak hozzá, várják vissza egy gyermekvállalás után is a női mérnököket.

lanyoknapja4.jpg

Az országos programot a Nők a Tudományban Egyesület szervezi évről évre. A Miskolci Egyetem ötödik alkalommal csatlakozott az akcióhoz. A programnak köszönhetően az elmúlt években a campus műszaki karain is megnőtt a lányok, és a női szakoktatók száma is.

Nem

Videótár

Új és korszerű külsőt kapott az Éltes Általános Iskola
02:02
Klímaadomány
01:30
Jótékonysági bál karácsonyra
02:27
Sajtos, ludas termelői nap
02:07
Óvodafejlesztés, akadálymentesítés a Petneházy városrészben
01:16
Teremavató az Egressy Béni Zeneiskolában
01:58
Paks II - interaktív kiállítás gurult be Miskolcra
01:57
Szemétprobléma Petneházyn
01:27
Fűts okosan
02:21

Most

Jelenleg nincs adás!