2018. május 22. Júlia, Rita
Miskolc
9°C / 19°C
Le ne maradjon róla! – Búcsúzik az ország legszebb adventi villamosa
MVK Zrt.
|
2017. január 05. 13:27
|
frissítve: 2017. január 06. 20:29
A karácsonyi hangulatot árasztó, kívül-belül feldíszített miskolci „csodaház” adventi villamos november 30-tól közlekedik – utoljára pedig január 6-án, pénteken találkozhatnak, utazhatnak vele azok az utasok, akik még eddig nem tették meg és kíváncsiak az ország legszebb adventi villamosára.

Az MVK Zrt. 202-es szerelvénye, azaz Miskolc adventi villamosa ismét nagyon népszerű volt. Látható volt ez az utasok visszajelzésein, a legnépszerűbb közösségi oldalon található hozzászólásokban, a helyi és az országos média érdeklődéséből és az adventi villamoson utazók számából is.

A hat héten keresztül közlekedő, több tízezer utast szállító villamos legnépszerűbb eleme a külső, házikószerű megjelenés volt, ami miatt megkapta a „csodaház” nevet, de nagyon szerették és sokszor szelfiztek a kandalló előtt is az utasok. A villamos ütközőjén pedig most is ott „tujázott” a Mikulás.

adventi_villamos_16.jpg

Miskolc város adventi villamosa a helyi közlekedési vállalata Facebook oldalán – a „Csodaház lett Miskolc adventi villamosa” bejegyzéshez – 640 like-ot és közel 700 megosztást kapott. Az adventi villamossal kapcsolatban sok-sok kedves komment érkezett:

„Szerintem Európa legszebb adventi villamosa!”
„Szebb, mint a tavalyi, minden elismerésem az alkotóknak!”
„Megint csodaszépet alkottak, akiknek keze munkája benne van ebben a csodálatos alkotásban. Igazán büszkék lehetünk rájuk! MŰVÉSZEK!”
„Gyönyörű, örömmel látom, hogy ismét készítettek valamit az utazóközönségnek. Budapesten lakom, de idén is elmegyek megnézni és utazni vele.”

adventi_villamos_16_1.jpg

Az adventi villamoson utazókat ismét több program várta. 2016. december 3-án a Mikulás szállt fel krampuszával együtt, utazás közben szaloncukorral, színezővel, mesekönyvvel, karácsonyfadísszel lepte meg a gyerekeket. November 27-én, december 4-én és 11-én a Miskolc Musical Műhely énekkel köszöntötte az utasokat, december 17-én pedig flashmob keretében karácsonyi dalokat hallhatott az utazó közönség.

adventi_villamos_16_2.jpg

Az adventi villamos most búcsúzik, azzal, hogy köszöni minden utasának, hogy vigyáztak rá, és legközelebb 2017. november 26-án, vasárnap gördül ki újra – talán új meglepetésekkel – a miskolci közlekedési vállalat remízéből, hogy ismét örömöt szerezzen utasainak.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat