2018. január 17. Antal, Antónia
Miskolc
-6°C / -2°C
"Legyen eszed" - folytatódott a drogprevenciós előadássorozat
minap.hu
|
2018. január 09. 15:53
|
frissítve: 2018. január 11. 14:38
Szabó-Tóth Kinga egyetemi docens tartotta kedden a miskolci önkormányzat által elindított közösségi drogprevenciós bűnmegelőzési program idei első foglalkozását, a polgármesteri hivatal közgyűlési termében.

legyen_eszed_180109ml_3.jpg

Mint arról már hírt adtunk, Miskolc önkormányzata harmadik éve biztosít lehetőséget középiskolásoknak az ötvenórás közösségi szolgálat teljesítésére a „Legyen eszed, hogy eszed legyen” közösségi drogprevenciós bűnmegelőzési program keretében. Erre a tanévre az önkormányzat tíz tanintézménnyel kötött együttműködési megállapodást. Múlt év szeptemberem a program kezdete óta részt vehettek már a fiatalok bíróság- és stadionlátogatáson, valamint egészségfejlesztési és szociológiai előadásokon is.

legyen_eszed_180109ml_8.jpg

Az idei év első foglalkozásán a párkapcsolatok területén kívántak segítséget nyújtani, a szociológia segítségével. Szabó-Tóth Kinga egyetemi docens előadásában kiemelte: napjainkban reneszánszát éli az önismeret, és az emberek szeretnének minél többet tudni a párkapcsolatokról is. – Az, hogy milyen párt választunk, függ bizonyos szociológiai tényezőktől is. Fontos, milyen szakaszai vannak az ismerkedésnek, mennyire tartós, emellett jelentős a családok szerepe is.

legyen_eszed_180109ml_6.jpg

A Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetője elmondta, nemrégiben találkozott olyan nyolcvanhét éves párral, akik még az általános iskolából ismerték egymást. – Az ember nagyon sérülékeny, ezért véleményem szerint már tizenévesen alaposan át kell gondolni, milyen párkapcsolatot szeretnénk, hogy az egy életre szólhasson majd - emelte ki az egyetemi docens.

A diákok szerint a drogprevenciós program előadásai mindig aktuálisak és méltán népszerűek, hiszen kamaszként mindenki sokat foglalkozik például a szerelem érzésével is – Ennek a témának most is részese vagyok, a párommal jöttem el erre az előadásra – nyilatkozta 

szeles_legyen.jpg

Kiss Ivett, aki arra is kíváncsi volt, a szakemberek szerint hogyan lehet hatékonyan kezelni a konfliktusokat. Az önkormányzat drogprevenciós programja február 7-én folytatódik a Művészetek Házában, ahol egy addiktológus tart majd előadást Drogok nélküli függőség címmel.

Nem

Videótár

Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
Alacsony munkanélküliség
04:31
ProgramPont 2018.01.16.
03:17
Traffipax változás
00:43
Fogynak az eladó villamosok
02:51
Jól teljesített a turizmus 2017-ben
03:13
DVTK, új igazolások
01:45
Megszentelték a Szinvát
02:49
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36

Most

Jelenleg nincs adás!